Κλασσικό MINI με ψυχή Honda 360 ίππων (+video)

Η αλήθεια είναι πως τα βελτιωμένα αυτοκίνητα με μοτέρ Honda δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο και αυτό γιατί πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που θέλουν κάτω από το καπό τους ένα μοτέρ VTEC. Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο 22χρονος πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης είδησης, ο οποίος μετέτρεψε το κλασσικό MINI του σε ένα πύραυλο… τσέπης.

Δείτε ακόμη: Φρεσκάρισμα και «ψαγμένες» αλλαγές για το Honda NSX

Για να το κάνει αυτό, επέλεξε να βάλει κάτω από το καπό του θρυλικού βρετανικού μοντέλου το μοτέρ της Honda με τον κωδικό B16, το οποίο είναι 1.6 λτ. και αποδίδει 360 ίππους. Όπως είναι λογικό, η δραματική αυτή αλλαγή έκανε αναγκαίες και άλλες μετατροπές. Έτσι, άλλαξαν τα μετατρόχια, η θέση του τιμονιού στο εσωτερικό, η μετάδοση που πλέον περιλαμβάνει και πεντάρι κιβώτιο ταχυτήτων quick shift, η ανάρτηση και τα φρένα.

Όσον αφορά στην εμφάνισή του MINI, το αμάξωμα έχει παραμείνει πιστό στις κλασσικές γραμμές του, έχει καπό με τεράστιο αεραγωγό (θα το δεις στο video) για να χωρέσει το μοτέρ, έχει προστεθεί θηριώδης αεροτομή οροφής, τα φώτα είναι LED και εμπρός από τη μάσκα εξέχει το τούρμπο και το ιντερκούλερ.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη και δημιουργό του συγκεκριμένου MINI, το πρότζεκτ ακόμη δεν έχει τελειώσει, καθώς θα κάνει το αυτοκίνητο τετρακίνητο, από προσθιοκίνητο που είναι τώρα, ενώ θέλει να αυξήσει την ιπποδύναμή του πάνω από τους 500 ίππους!

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι συμμαχίες της αυτοκινητοβιομηχανίας!

Απολαύστε αυτό το MINIHonda στο video που ακολουθεί πιο κάτω.

Get it on Google Play Download on the App Store