Lamborghini Huracan Performante-McLaren 720S σημειώσατε… (+video)

Η McLaren 720S θα μπορούσαμε να πούμε πως «βγάζει το ψωμί της» στις κόντρες, απέναντι σε οτιδήποτε: superbike, αγωνιστικό dragster, supercars, hypercars, σχεδόν τα πάντα έχουν τεθεί αντιμέτωπα με το βρετανικό υπεραυτοκίνητο. Και σχεδόν όλα έχουν χάσει.

Δείτε ακόμα: Επική κόντρα ανάμεσα σε Audi RS6 Avant και Ariel Atom (+video)

Τώρα ήρθε η σειρά της Lamborghini Huracan Performante να μετρήσει τις δυνάμεις της, κόντρα σε ένα αυτοκίνητο που σπέρνει τον τρόμο στα dragstrips του κόσμου. Φυσικά η Performante δεν είναι καμιά τυχαία, καθώς μέχρι πριν 2 μήνες κρατούσε το απόλυτο ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής, στην πιο απαιτητική και επικίνδυνη πίστα του πλανήτη: το Nurburgring. Ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν μπορεί να σταθεί το ίδιο επάξια στην ευθεία, όσο και στις 73 στροφές της γερμανικής πίστας.

Η McLaren διατηρεί αρκετά μεγάλο πλεονέκτημα στην ιπποδύναμη, καθώς ο 4.0λιτρος διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 αποδίδει 720 ίππους-81 περισσότερους, σε σχέση με τον ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 λίτρων της Performante. Στα νούμερα της ροπής η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθότι τα 600 Nm της Lamborghini υπολείπονται 170 ολόκληρα Nm της 720S. Βέβαια η «Ιταλίδα» έχει να αντιπαρατάξει την τετρακίνηση, όμως η McLaren διαθέτει ένα εξαιρετικό launch control το οποίο της επιτρέπει να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση, σε 2,9 δευτερόλεπτα-το ίδιο δηλαδή με την Huracan. Μέχρι τα 200 η 720S ξεφεύγει για 1,1″, ενώ η τελική της ξεπερνάει τα 340 χλμ./ώρα-20 παραπάνω σε σύγκριση με την Huracan.

Διαβάστε επίσης: Κόντρα στους 1.200 ίππους μεταξύ GT-R και Huracan (+video)

Παρόλα αυτά, η κόντρα είναι κόντρα. Και τα στοιχήματα θα πρέπει να μπαίνουν προσεκτικά…

Get it on Google Play Download on the App Store