Με επιρροές από A-Class η νέα Mercedes GLA

Η γερμανική εταιρεία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την κατασκευή της νέας Mercedes GLA, την οποία και αναμένεται να παρουσιάσει στη δεύτερη γενιά της τους προσεχείς μήνες.

Η νέα Mercedes GLA πραγματοποιεί ακόμα εκτεταμένες δοκιμές, με τον φωτογραφικό φακό να την έχει εντοπίσει με βαρύ καμουφλάζ. Η παρουσίαση του νέου μοντέλου θα πραγματοποιηθεί μέσω του διαδικτύου.

Δείτε ακόμα: Service Mercedes GLA με τιμή από 126 ευρώ

Το νέο SUV της γερμανικής εταιρείας, «πατάει» πάνω στην πλατφόρμα «MFA2» και είναι αυτή που χρησιμοποιεί και η νέα A-Class. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μήκος της νέας GLA θα είναι κατά περίπου δύο εκατοστά μικρότερο από το απερχόμενο μοντέλο, ενώ το ύψος του αμαξώματός της θα είναι κατά περίπου 10 εκατοστά μεγαλύτερο. Αυξημένο θα είναι το μεταξόνιο κατά τρία εκατοστά, κάτι που αναμένεται να προσφέρει μεγαλύτερη ευρυχωρία για τους πίσω επιβάτες.

Στον τομέα των κινητήρων θα υπάρχουν κινητήρες βενζίνης και diesel, οι οποίοι θα προσφέρουν απόδοση και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Σε ότι αφορά τους βενζινοκινητήρες, πέρα από τον 1.3 λίτρων κινητήρα με τους έως 163 ίππους, αναμένεται να υπάρχει ένας 2λιτρος που θα αποδίδει 228 ίππους.

Διαβάστε επίσης: Με τη Mercedes GLA 200 7G-DCT στον Πόρο

Για τους diesel τώρα, βασικός θα είναι ο γνωστός 1.500άρης των 116 ίππων καθώς και ένας 2λιτρος με δυο διαφορετικές αποδόσεις 150 και 190 ίππων. Εντός του επόμενου έτους, η νέα Mercedes GLA αναμένεται να διαθέτει και μια plug-in υβριδική έκδοση με ισχύ πάνω από 200 άλογα, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους θα παρουσιαστούν οι AMG 35 και AMG 45 εκδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store