Με το δαχτυλικό σου αποτύπωμα θα μπαίνεις στο Hyundai!

Όπως το κινητό μας τηλέφωνο ξεκλειδώνει με το αποτύπωμά μας (ή με το πρόσωπο) έτσι και τα νέα μοντέλα της Hyundai αναμένεται να έχουν σύστημα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Δείτε ακόμη: Τι νέο φέρνει το πλάνο FCEV 2030 της Hyundai;

Κάτι που θα επιτρέπει στον οδηγό να μην κάνει χρήση του συμβατικού κλειδιού για να μπει ή για να ξεκινήσει το αυτοκίνητό του. Το πρωτοποριακό σύστημα θα εμφανιστεί αρχικά στην αγορά της Κίνας και θα αποτελεί μέρος του εξοπλισμού του νέου Hyundai Santa Fe.

Οι αισθητήρες θα είναι τοποθετημένοι στις εξωτερικές χειρολαβές, αλλά και στο κουμπί εκκίνησης του κινητήρα κι έτσι πλέον δεν θα απαιτείται η χρήση κλειδιού. Για την ακόμα μεγαλύτερη ευκολία του χρήστη το σύστημα θα μπορεί να αποθηκεύσει ορισμένα δακτυλικά αποτυπώματα, επιτρέποντας τη χρήση κι από άλλα μέλη της οικογένειας ή φίλους. Με την αναγνώριση του κάθε χρήστη το εσωτερικό, η θέση οδήγησης, οι καθρέφτες, η επιθυμητή θερμοκρασία του κλιματισμού κ.α., παραμετροποιούνται σύμφωνα με τις επιθυμίες του κάθε χρήστη.

Διαβάστε επίσης: Εντυπωσιάζει το πολυτελέστερο Hyundai όλων των εποχών

Για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, η Hyundai έχει δουλέψει αρκετά, (οι μηχανικοί αναφέρουν ποσοστό αστοχίας μόλις 0,002%, δηλαδή μια στις 50.000) και οι αισθητήρες αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι κατασκευασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεάζονται από τις ακτίνες του ήλιου και τις καιρικές συνθήκες, και να υπάρξει η πιθανότητα να κλειδωθεί ο οδηγός έξω από το αυτοκίνητο σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Get it on Google Play Download on the App Store