Εντυπωσιάζει το πολυτελέστερο Hyundai όλων των εποχών

Προ ολίγων ημερών είδαμε την συσχέτιση του νέου Genesis G90 με τον Σούπερμαν. Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πλήρη αποκάλυψη του πολυτελέστερου κορεατικού αυτοκινήτου της Ιστορίας, το οποίο περισσότερο αρμόζει στον Λεξ Λούθορ παρά στο alter ego του Κλαρκ Κεντ.

Δείτε ακόμα: «Τραπέζι» το Hyundai i30 N στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Εμφανισιακά δεσπόζει η νέα, τεράστια μάσκα στο εμπρός μέρος – για την οποία έγινε κι όλη η συζήτηση με τον Κρυπτονιανό υπερήρωα. Ανασχεδιασμένο είναι και το καπό, με τα δυο νεύρα να διατρέχουν κατά μήκος της επιφάνειας ξεκινώντας από την άκρη των φτερών του σήματος της Genesis. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του G90, η τεχνοτροπία αυτή παραπέμπει στο ίχνος που αφήνουν τα ακροπτερύγια των αεροπλάνων κατά την διάρκεια της πτήσης, συμβολίζοντας την ραγδαία ανάπτυξη της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Πίσω ξεχωρίζουν τα ευμεγέθη φωτιστικά σώματα και η φάσα που τα ενώνει, παραπέμποντας σε παλαιότερες αμερικανικές λιμουζίνες – και συγκεκριμένα, μοντέλα της Lincoln. Εξάλλου η συντριπτική πλειοψηφία των πωλήσεων της Genesis προέρχεται από την αγορά της Βορείου Αμερικής, όπου τα αυτοκίνητα της κορεατικής εταιρίας σαρώνουν στις έρευνες αξιοπιστίας, ποιότητας και ικανοποίησης πελατών.

Στο εσωτερικό συναντάμε τα πάντα: θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα με δυνατότητα μασάζ, τετραζωνικό κλιματισμό, προηγμένο σύστημα πολυμέσων και ό,τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς από ένα πολυτελές αυτοκίνητο που θέλει να κοντράρει την Mercedes S-Class.

Διαβάστε επίσης: Νο1 σε αξιοπιστία το Hyundai i20 στη Γερμανία

Mηχανικά η Genesis δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας της, όμως στην βάση της γκάμας αναμένεται ο ατμοσφαιρικός V6 3.8 λίτρων και απόδοσης 315 ίππων. Αμέσως παραπάνω συναντάμε τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 των 3.3 λίτρων και 370 ίππων, που μπορούμε να απολαύσουμε και στο νέο Kia Stinger (τις τιμές και τον εξοπλισμό του οποίου μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ). Στην κορυφή της γκάμας (και του συνόλου των μοντέλων του ομίλου Hyundai Motor Group) βρίσκεται ο 5λιτρος ατμοσφαιρικός GDI V8 των 425 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης. Τα υπόλοιπα G90 μπορούν να εφοδιαστούν με AWD, με τις βασικές εκδόσεις να είναι πισωκίνητες.

Get it on Google Play Download on the App Store