Mercedes Unimog «σκαρφαλώνει» στα 6.694 μέτρα!

Σε απίστευτο υψόμετρο ανέβηκαν δυο Unimog της MercedesBenz, τα οποία «σκαρφάλωσαν» σε ηφαίστειο της Χιλής, σε ύψος 6.694 μέτρων.

Το επίτευγμα των δυο σκληροτράχηλων μοντέλων της Mercedes, αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης με τροχοφόρο όχημα.

Δείτε ακόμα: Mercedes G-Class vs Unimog: Ο Γολιάθ συναντά τον Λεβιάθαν (+video)

Συνεργείο δέκα ανθρώπων ανέλαβε να εγκαταστήσει τέσσερις ραδιοπομπούς έκτακτης ανάγκης στο ηφαίστειο Ojos de Salado στη Χιλή (το ψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στον κόσμο και βρίσκεται στην έρημο Atacama), σε υψόμετρο 6.100 μέτρων. Για να έρθει σε πέρας αυτό το project η Mercedes-Benz παρείχε δύο Unimog πλήρως εξοπλισμένα στην ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Matthias Jeschke. Όταν λοιπόν οι τεχνίτες εγκατέστησαν και τον τελευταίο ραδιοπομπό αποφάσισαν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους με το ένα από τα δυο Unimog μέχρι το ηφαίστειο. Σκοπός τους ήταν να σπάσουν το ρεκόρ αναρρίχησης. Για να γίνει πράξη αυτός ο στόχος, τα δυο Unimog είχαν τροποποιηθεί ειδικά για την περίσταση, με συνεργασία της Mercedes-Benz Special Trucks και της AS Soder. Μάλιστα η τελευταία εξειδικεύεται στις ανακατασκευές των Unimog.

Διαβάστε επίσης: Πωλείται το Unimog του Σβαρτζενέγκερ για 325.000 ευρώ!

Έτσι τα Unimog εξοπλίστηκαν με τροχούς και ειδικά ελαστικά για σκληρή off-road χρήση, αλλά και με ένα ενεργό σύστημα εξισορρόπησης του κέντρου βάρους που δημιουργήθηκε από τους μηχανικούς και κατασκευαστές του σκληροτράχηλου οχήματος! Βασικό κομμάτι του εξοπλισμού τους ήταν και τα ενισχυμένα βαρούλκα, τα οποία βοήθησαν τα οχήματα να φτάσουν στο επιθυμητό ύψος! Το προηγούμενο ρεκόρ από τον Jeschke ήταν με φορτηγό σε υψόμετρο 6.675 μέτρων με ένα Mercedes Zetros. Το ρεκόρ υψομέτρου για τροχοφόρο όχημα θεσπίστηκε το 2007, όταν ένα τροποποιημένο Suzuki Samurai του 1986 ανέβηκε στα 6.688 μέτρα του ίδιου ηφαιστείου.

Get it on Google Play Download on the App Store