Mercedes G-Class vs Unimog: Ο Γολιάθ συναντά τον Λεβιάθαν (+video)

Έχουμε συνηθίσει την Mercedes G-Class να επιδίδεται σε εχθροπραξίες με το νέο Suzuki Jimny. Άδικη σύγκριση και αναλογία για το ιαπωνικό off roader, όμως η αλήθεια είναι ότι το Jimny «ψάχνεται» και προκαλεί αρκετά το άρμα από την Στουτγκάρδη. Όχι ότι η G-Class έχει πρόβλημα να κάνει διαρκές bullying στο μικρό Suzuki. Ώρα της ήταν, όμως, να βιώσει την τρομοκρατία στο «πετσί» της.

Δείτε ακόμα: Ιδού η «ευκαιρία» να νιώσετε πάλι… φαντάροι!

Η συμμόρφωση, δε, ήρθε από φίλια πυρά. Φέτος η Mercedes γιορτάζει τα 40 χρόνια σταδιοδρομίας της G-Class. Ένα από τα μακροβιότερα οχήματα στην γκάμα του «Αστεριού». Το απολύτως μακροβιότερο, όμως, μετράει 71 ολόκληρα χρόνια καριέρας. Και το ανάστημά του είναι αντιστοίχως ανάλογο της ιστορικής του σημασίας. Το Unimog παρουσιάστηκε επίσημα το 1948, με τα πρωτότυπα να κυκλοφορούν από το 1946. Αρχικά σχεδιάστηκε ως  όχημα πολλαπλών χρήσεων για τον κλάδο της γεωργίας. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορούσε να αναπτύξει δεν ξεπερνούσε τα 50 χλμ./ώρα, ωστόσο ήταν δύο φορές υψηλότερη από οποιοδήποτε γεωργικό όχημα της εποχής (βλέπε τρακτέρ).

Στο βαθύ πέρασμα των ετών, το Unimog εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο χρήσιμα, πολυτάλαντα και σκληροτράχηλα εργαλεία σε διάφορους κλάδους της βιομηχανίας και της προσφοράς υπηρεσιών. Έχει γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα και καλύτερα πυροσβεστικά οχήματα του κόσμου, χρησιμοποιείται από σωστικά συνεργεία, ως όχημα μεταφοράς οικοδομικών υλικών, αλλά και προσωπικού στην στρατιωτική του μορφή.

Διαβάστε επίσης: Το απόλυτο πυροσβεστικό Mercedes Unimog (+video)

Από τα χακί ξεκίνησε και η πορεία της G-Class (ως G-Wagen), η οποία μπορεί πλέον να είναι ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο που επιλέγουν οι διάσημοι ποδοσφαιριστές, αλλά δεν έχει λησμονήσει στιγμή το παρελθόν της.

Get it on Google Play Download on the App Store