Suzuki Jimny vs Mercedes-AMG G 63 εκτός δρόμου (+video)

Δεν υπάρχει πιο αντιπροσωπευτική αναλογία επί των αυτοκινητικών δρωμένων για Δαβίδ και Γολιάθ, από την σύγκριση Mercedes G-Class και Suzuki Jimny.

Δείτε ακόμα: Συνάντηση γιγάντων: Το Suzuki Jimny αποχαιρετά το Lada Niva (+video)

Ειδικά για την έκδοση G 63, το χάσμα που τη χωρίζει με το ιαπωνικό 4×4 είναι… διαγαλαξιακό. Σχεδόν εξαπλάσια ισχύς (585 ίπποι έναντι 102 ίπποι), κοντά στην οκταπλή ροπή (850 Nm έναντι 130 Nm), διπλοί κύλινδροι (8 αντί 4), άνω της διπλής χωρητικότητας (4.0 λτ. έναντι 1.5 λτ.) και από ένα τούρμπο σε κάθε πλευρά του V, απέναντι στην ατμοσφαιρική αναπνοή του Suzuki. Με λίγα λόγια, το θωρηκτό της Mercedes είναι σχεδόν 2 Jimny, από κάθε άποψη. Αν και εκτός δρόμου, όλη αυτή η πληθωρικότητα μπορεί και να γυρνάει μπούμερανγκ.

Διαβάστε επίσης: Ιδού η «ευκαιρία» να νιώσετε πάλι… φαντάροι!

Φυσικά υπάρχουν εξελιγμένα ηλεκτρονικά και ανάλογος έλεγχος στο σύστημα τετρακίνησης, όμως η απλότητα του Jimny (ένα κοντό κιβώτιο και κλείδωμα των διαφορικών) συνάδει με το ελάχιστο βάρος του σε σχέση με την G-Class (1.135 κιλά αντί 2,2 τόνων). Οπότε η έκβαση ενός αγώνα σε κακοτράχαλα και στενά εδάφη, αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όπερ και εγένετο για την αναμέτρηση, δια χειρός carwow.com. Ο νικητής; Ένα κλικ και εξήμισι συναρπαστικά λεπτά μακριά.

Get it on Google Play Download on the App Store