«Μεταμόσχευση νεφρών» μεταξύ BMW E30 και X7 (+video)

Έχουμε δει ήδη το χάσμα που χωρίζει την μάσκα της BMW X7 από την Ε30. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να βομβαρδίσουμε τα μάτια μας με μια πρωτόγνωρη ανταλλαγή, μεταξύ δυο μοντέλων που τα χωρίζουν σχεδόν 4 δεκαετίες, 1 μέτρο μήκους και 1,5 τόνοι βάρους.

Δείτε ακόμα: BMW Σειρά 7 και X7 συγκρίνουν τα «νεφρά» τους (+video)

Οι διαφορές μεταξύ των δυο μοντέλων δεν χρειάζονται πάνω από μια φωτογραφία για να διαπιστωθούν. Από την μία έχουμε ένα τυπικό αμάξωμα τριών όγκων της δεκαετίας του 80, από την άλλη την πιο θηριώδη BMW παραγωγής όλων των εποχών. Ένα «θηρίο» που αποσαφηνίζει τις κυριαρχικές του προθέσεις, μέσα από τα μεγαλύτερα «νεφρά» που έχουν τοποθετηθεί σε μοντέλο του βαυαρικού εργοστασίου. Πώς θα πήγαινε η μεγαλύτερη μάσκα στην ιστορία της BMW, σε ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της;

Εκτός του οπτικού αποτελέσματος, αξίζει να παραθέσουμε μερικούς αριθμούς για να καταλάβουμε τον «γαλαξία» που χωρίζει τα δυο μοντέλα. Η X7 φτάνει τα 1.805 χλστ. ύψους, την στιγμή που η Ε30 δεν ανέρχεται ούτε στο 1,40 (1.380 χλστ). Πιο χαρακτηριστική εικόνα από τις δυο τους πλάι-πλάι, όπου η οροφή της Ε30 μετά βίας φτάνει στο πλαίσιο του παραθύρου δύσκολα θα βρούμε.

Διαβάστε επίσης: Ρώσος έβαλε κινητήρα μαχητικού jet σε BMW E30 (+video)

Υπάρχει, βέβαια, και αυτή με τις μάσκες της μιας στην μετόπη της άλλης. Aυτή της X7 είναι 40,64 εκατοστά σε μήκος και 81,28 σε πλάτος. Της Ε30 μοιάζει -και είναι- με μοντέλο υπό κλίμακα μπροστά της. Με τα ανάλογα, σπαρταριστά αποτελέσματα όταν αποφασίσει κάποιος να αρχίσει τις αλχημείες.

https://www.youtube.com/watch?v=VZmP6eR4FYA&fbclid=IwAR1Q1lPS0VT1Rq0k9DiVv6guLkO5-hytVMCJ-p-UVA40nq83Ax8GdSoG–Y

Get it on Google Play Download on the App Store