Ρώσος έβαλε κινητήρα μαχητικού jet σε BMW E30 (+video)

Έχουνε δει πολλά τα ματάκια μας από τον συνδυασμό Ρωσίας και αυτοκινήτων. Αλλά στροβιλοκινητήρας MiG-23 σε BMW δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μας. Κάποιος Ρώσος, λοιπόν, αποφάσισε να απαντήσει στην ερώτηση που ουδείς έθεσε: τι συμβαίνει όταν συνδυάσεις την 2η γενιά της 3αρας με ένα μαχητικό αεροσκάφος από την καρδιά του Ψυχρού Πολέμου;

Δείτε ακόμα: Παρανοϊκό κράμα Mercedes S-Class με φορτηγό! (+video)

Ένας ιδιαίτερα εφευρετικός και πολυμήχανος Ρώσος έχει την απάντηση, εν μέρει. Και το λέμε αυτό καθώς ναι μεν εγκατέστησε μια τουρμπίνα από το MiG στο μηχανοστάσιο του μεσαίου σεντάν, αλλά δεν είναι το πλήρες σετ…Για την ακρίβεια η TS-21 Auxiliary Power Unit (APU) αποτελεί μια βοηθητική μονάδα ισχύος, που χρησιμοποιείται για να θέσει σε λειτουργία τον κύριο κινητήρα του σοβιετικού μαχητικού. Εδώ παίρνει ρόλο πρωταγωνιστή και αναλαμβάνει την κίνηση του βαυαρικού αυτοκινήτου. Σε αντίθεση, όμως, με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις όπου ο «αεροπλανικός» κινητήρας ωθεί το αμάξωμα, εδώ καταφέρνει και στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς! Οι λεπτομέρειες των μηχανικών μερών και της εφαρμογής τους παραμένουν άγνωστες, καθώς η τοπική διάλεκτος που ακούγεται στην περιγραφή του video καθιστά αδύνατη την μετάφραση και την προσαρμογή της. Οπότε μένουμε με τις εντυπωσιακές εικόνες και τον διαπεραστικό ήχο.

Διαβάστε επίσης: Στη Ρωσία έτσι μαθαίνεις να μην μιλάς στο κινητό όταν οδηγείς (+video)

Να σημειώσουμε, τέλος, πως το Mikoyan-Gurevich (MiG)-23 παρουσιάστηκε το 1967 και ανέλαβε καθήκοντα στην Σοβιετική Αεροπορία 3 χρόνια αργότερα, παραμένοντας ενεργό μέχρι και σήμερα. Συναντάται στην Συριακή, την Ινδική και την Βουλγάρικη Αεροπορία, ενώ παλαιότερα διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στην εισβολή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, σε αυτή του Ιράκ στο Κουβέιτ, στον πόλεμο μεταξύ Ιράν-Ιράκ, ενώ η πιο πρόσφατη υπηρεσία του σημειώνεται στις αεροπορικές επιδρομές του Μπασάρ Αλ Άσαντ εναντίον των ανταρτών στην πολύπαθη Συρία.

Get it on Google Play Download on the App Store