Στη Ρωσία έτσι μαθαίνεις να μην μιλάς στο κινητό όταν οδηγείς (+video)

Οι περισσότεροι έχουμε σκεφτεί να το κάνουμε, όμως λίγο οι κυρώσεις του ποινικού δικαίου, λίγο το ότι δεν ξέρεις τι κουβαλάει ο άλλος μας αποτρέπουν από την τελική ενέργεια. Στη Ρωσία, βέβαια, αυτά είναι λεπτομέρειες. Οπότε ένας αγανακτισμένος οδηγός που είδε έναν αφηρημένο -ελέω συνομιλίας στο κινητό- χρήστη του δρόμου να του πέφτει πάνω, δεν δίστασε να διδάξει τρόπους οδηγικής συμπεριφοράς και savoir faire.

Δείτε ακόμα: Να τι γίνεται όταν «ξεχνάς» για 11 χλμ. το χειρόφρενο (+video)

Όπως φαίνεται στο video, από άλλο ένα «διαμάντι» που «αλιεύτηκε» σε ρωσική dashcam, ο/η οδηγός του ανθρακί σεντάν θέλησε να στρίψει αριστερά, όμως η ενασχόληση με το κινητό επηρέασε τις κινήσεις με αποτέλεσμα την σύγκρουση με ένα αντίθετα διερχόμενο VW Golf. Ο άνθρωπος που καθόταν πίσω από το τιμόνι του γερμανικού χάτσμπακ, προφανώς είδε το όλο σκηνικό με το τηλέφωνο και αποφάσισε να λάβει μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Ρώσος έβαλε κινητήρα μαχητικού jet σε BMW E30 (+video)

Παρόλο που η ζημιά φαίνεται πολύ μικρής έκτασης, η συμπεριφορά και η απροσεξία του θύτη έκαναν «μπαρούτι» το θύμα το οποίο κατέβηκε με φούρια από το Golf, άνοιξε την πόρτα του οδηγού στο σεντάν, «βούτηξε» στο εσωτερικό, άρπαξε το κινητό και το κάρφωσε με μανία στην άσφαλτο. Αντικοινωνικός τρόπος για να μάθεις σε κάποιον να μην συνδυάζει οδήγηση με κινητό, αλλά κάτι μας λέει πως είναι αποτελεσματικός.

Get it on Google Play Download on the App Store