Mitsubishi Lancer EVO IX Wagon για 8.950 ευρώ

Το Mitsubishi Lancer Evolution έχει σταματήσει να παράγεται από το 2016, ωστόσο ακόμα παραμένει «ζωντανό» για πολλούς και σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που ήθελαν ένα διάδοχο μοντέλο. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, αφού η Mitsubishi μετά την κοινοπραξία με τις Renault και Nissan θα εστιάσει στα υβριδικά μοντέλα και στα SUV.

Δείτε ακόμη: Ελληνικό Mitsubishi Lancer Evo «πυροβολεί» (+video)

Στην Ευρώπη το Lancer Evolution πωλούνταν με το σεντάν αμάξωμα, όμως στη χώρα καταγωγής του υπήρχε και στέισον βάγκον, όπως είναι το εικονιζόμενο. Πρόκειται για το EVO IX, το οποίο συνδύαζε ταχύτατες επιδόσεις με οδηγική ευχαρίστηση σε πρακτική, οικογενειακή «συσκευασία». Βέβαια, το πίσω μέρος του είναι κάπως… ιδιαίτερο σχεδιαστικά. Ωστόσο, ολόκληρο το αμάξωμα έχει τα φουσκώματά του, τις αεροτομές, την εισαγωγή αέρα στο καπό και όλα τα γνωστά «καλούδια».

Όπως εξωτερικά, έτσι και στο εσωτερικό του, το εικονιζόμενο Lancer Evolution IX Wagon φαίνεται πολύ καλά διατηρημένο, παρά τα 169.000 χιλιόμετρα που έχει διανύσει, από το 2005 έως σήμερα. Σύμφωνα με την αγγελία είναι πλήρως εργοστασιακό, όχι μόνο σε εμφάνιση, αλλά και μηχανικά. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρίσκεται στην Ρωσία, αλλά το βασικό του «μειονέκτημα» είναι το τιμόνι που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά.

Δείτε ακόμη: Δαγκωτή ψήφος σε αυτό το Mitsubishi Lancer!

Πληροφοριακά, το ιαπωνικών προδιαγραφών Lancer EVO IX διέθετε τον 2.0 λτ. κινητήρα απόδοσης 280 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ.. Σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο των 6 ταχυτήτων και την τετρακίνηση, έφτανε τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5.2 δλ.

Όσο για την τιμή του, ζητείται το ποσό των 620.000 ρουβλιών, δηλαδή 8.950 ευρώ. To 2006 η τιμή του στην Ιαπωνία ήταν 3.486.000 γεν (28.550 ευρώ με σημερινή ισοτιμία).

Δείτε ακόμη: Τραγικό τέλος του τελευταίου Mitsubishi Lancer Evo (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store