Νέα επαναστατικά φανάρια από την Ρωσία!

84

Οι φωτεινοί σηματοδότες ή αλλιώς τα φανάρια όπως είναι ευρέως γνωστά, υπάρχουν για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία στους δρόμους. Όλοι τα γνωρίζουμε για τα τρία διαφορετικά χρώματα των λαμπτήρων τους (κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο) και το στρογγυλό τους σχήμα. Μάλιστα, πρόσφατα σε πολλούς δρόμους τοποθετήθηκαν νέας τεχνολογίας φανάρια τύπου LED, με πιο ευκρινή φωτισμό, χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Δείτε ακόμη: Ποιο είναι το πρόστιμο για τη σφήνα στο φανάρι;

Η εταιρία Probok από την Ρωσία, έρχεται να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα πολλών ετών (το πρώτο τρίχρωμο φανάρι εμφανίστηκε το 1920) και σχεδιάζει να λανσάρει ένα νέο τύπο φωτεινών σηματοδοτών, ξεκινώντας από τη Μόσχα. Η βασική διαφορά από τα κοινά φανάρια, είναι ότι τα νέα αυτά φανάρια δεν είναι στρογγυλά αλλά τετράγωνα.

Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια και άρα είναι καλύτερα ορατά από τους οδηγούς. Ο λόγος που όλα αυτά τα χρόνια τα φανάρια έχουν στρογγυλό σχήμα, είναι γιατί οι παλιοί λαμπτήρες ήταν στρογγυλοί. Άλλωστε οι οδηγοί δεν κοιτούν το σχήμα, αλλά τι χρώμα φανάρι είναι αναμμένο. Τώρα όμως με τα φανάρια LED δεν υφίσταται τέτοιος περιορισμός, ενώ με τα τετράγωνα φανάρια το σχήμα το σηματοδότη αυξάνεται κατά 40-50%, εξήγησε στο Autonews.ru, o επικεφαλής της εταιρείας, Alexander Shumsky.

Δείτε ακόμη: Σταματάμε στο πορτοκαλί φανάρι ή όχι; Τι λέει ο Κ.Ο.Κ.

Επίσης, το σχέδιό τους είναι αρκετά πιο μοντέρνο από τους απαρχαιωμένους τωρινούς φωτεινούς σηματοδότες, καθώς είναι πλήρως τετραγωνισμένοι και το κάλυμμα είναι επίπεδο, θυμίζοντας μικρή ψηφιακή οθόνη.

Δείτε ακόμη: Γιατί χάνουν ισχύ οι ντίζελ κινητήρες; (+video)