Νέα μάρκα Jetta από την VW για την Κίνα

Λένε ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Κάτι που βρίσκει αντίκρισμα στην περίπτωση της VW, η οποία θα δημιουργήσει μια νέα μάρκα Jetta αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας!

Η φημολογία ήταν έντονη από την αρχή του μήνα, αλλά τότε υψηλά ιστάμενα στελέχη της μάρκας δεν επιβεβαίωναν το παραμικρό, τουναντίον έλεγαν ότι ήταν απλά εικασίες.

Δείτε ακόμη: Νέο VW Touareg V8 TDI με 900 Nm ροπής

Φαίνεται ότι τότε η επιβεβαίωση της είδησης ως αληθής, δεν ικανοποιούσε το στρατηγικό σχεδιασμό της VW, επιβεβαίωση, η οποία έγινε σήμερα! H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία λοιπόν, ανακοίνωσε επίσημα την δημιουργία της μάρκας Jetta για την κινέζικη αγορά, η οποία θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του έτους. Το target group της είναι νέοι Κινέζοι αγοραστές που θέλουν κάτι το διαφορετικό και για αυτό η εμπορική καριέρα της μάρκας θα ξεκινήσει με τη διάθεση ενός sedan μοντέλου και δυο SUV.

Διαβάστε επίσης: VW T-Roc R με 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δλ.!

Η VW λέει ότι η μάρκα Jetta θα της επιτρέψει να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις εμπορικές της δυνατότητες στην Κίνα. «Με τη Jetta, κλείνουμε το χάσμα μεταξύ των αγοραστών που αναζητούν κάτι premium και πολυτελές, με αυτούς που θέλουν entry level, κοινό που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της κινεζικής αγοράς και εξυπηρετείται κυρίως από τοπικές μάρκες. Με αυτόν τον τρόπο, θα αυξήσουμε σημαντικά την κάλυψη των αναγκών της αγοράς», δήλωσε ο Jürgen Stackmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των πωλήσεων της Volkswagen. Η γκάμα των μοντέλων θα περιλαμβάνει το Jetta που διατίθεται ήδη στην αγορά, αλλά και δυο νέων SUV, εξελιγμένα από κοινού με την FAW-Volkswagen και ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κινεζικής αγοράς.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα μοντέλα δεν δόθηκαν, αλλά από τις φωτογραφίες γίνεται αντιληπτό πως το sedan είναι σαφώς μια αναβαθμισμένη έκδοση του VW Jetta που πωλείται σήμερα στην Κίνα, ενώ το SUV μοιάζει ελαφρώς με το SEAT Ateca, ενώ αν οι φήμες αληθεύουν, το δεύτερο SUV θα βασίζεται στο SEAT Tarraco.

Get it on Google Play Download on the App Store