Νέα μοτέρ για όλα τα μοντέλα Citroen

Η Citroen ανακοίνωσε και επισήμως πως όλα τα επιβατικά μοντέλα της είναι πλέον εγκεκριμένα με βάσει τις προδιαγραφές του πρωτοκόλλου WLTP (δείτε εδώ πως γίνονται οι μετρήσεις), το οποίο προβλέπει αυστηρότερα όρια και μετρήσεις σε πραγματικές συνθήκες.

Δείτε ακόμη: Πρεμιέρα για το plug-in DS 7 Crossback E-Tense

Έτσι, οι κινητήρες της Citroen καλύπτουν τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Οδηγίας που έχει ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου του 2018, ενώ είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν και σε ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές που θα προκύψουν στο μέλλον.

Οι κινητήρες της «οικογένειας» PureTech, έχουν κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CΟ2 περιορισμένες έως και 25%. Σημαντική συμβολή στην επίτευξη αυτής της επίδοσης έχει το νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με το οποίο συνεργάζονται οι κινητήρες της Citroen.

Από την άλλη, όπως στους πετρελαιοκινητήρες BlueHDi με χρήση οξειδωτικού καταλύτη (SCR- Selective Catalytic Reduction) και φίλτρου μικροσωματιδίων (DPF), μειώνονται έως και 90% οι εκπομπές NOx (Οξείδιο του Αζώτου) αλλά και έως 99,9% οι εκπομπές όλων των μικροσωματιδίων από τη λειτουργία του κινητήρα, σύμφωνα πάντοτε με τη Citroen.

Διαβάστε επίσης: Nέα γκάμα υβριδικών μοντέλων για την Peugeot

Για το τέλος η Citroen αναφέρει πως οι κινητήρες βενζίνης PureTech & πετρελαίου BlueHDi της νέας γενιάς που πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6.2, είναι ισχυρότεροι και με νέα κιβώτια ταχυτήτων είτε μηχανικά 6τάχυτα είτε αυτόματα 6 ή 8 σχέσεων ανάλογα με την έκδοση.

Get it on Google Play Download on the App Store