Νέο Honda CR-V: Πότε έρχεται Ελλάδα και με ποια μοτέρ

Το νέο Honda CR-V είναι πλέον γεγονός και θα το δούμε και στην χώρα μας οσονούπω, με τα πρώτα μοντέλα να πατάνε τους τροχούς τους επί ελληνικού εδάφους τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Δείτε ακόμη: Το αλουμινόχαρτο σώζει το αυτοκίνητό σου από κλοπή (+video)

Το νέο Honda CR-V έχει να επιδείξει νέα σχεδίαση στο αμάξωμά του, η οποία το κάνει πιο δυναμικό από ότι στο παρελθόν, χάρη στη μεγάλη και επιθετικότερη μάσκα εμπρός και τα τονισμένα φτερά. Οι εμπρός κολόνες είναι πιο λεπτές, χωρίς να έχουν χάσει την ακαμψία τους, βελτιώνοντας παράλληλα την περιμετρική ορατότητα. Αλλαγές υπάρχουν και στο πίσω μέρος με νέα φώτα, ανασχεδιασμένη πέμπτη πόρτα και αλλαγμένο προφυλακτήρα.

Διαφοροποιήσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο έχει ανασχεδιασμένο ταμπλό, με νέα διάταξη στα κουμπιά της κονσόλας αλλά και μία ψηφιακή οθόνη αφής 7,0 ιντσών. Ακόμη μία ψηφιακή οθόνη συναντάμε και στον πίνακα οργάνων, ίδιου μεγέθους με αυτή στο ταμπλό. Σύμφωνα με την ιαπωνική μάρκα, η πρακτικότητα και η ευρυχωρία είναι σε ακόμη καλύτερα επίπεδα από πριν και φέρνουν νέα δεδομένα στην κατηγορία. Όσον αφορά στην τρίτη σειρά καθισμάτων (προαιρετικός εξοπλισμός), σύμφωνα με την Honda πάντοτε, προσφέρει μεγάλο χώρο για τα γόνατα των δύο επιβατών και εύκολη πρόσβαση, ενώ η κλίση της πλάτης είναι 101 μοίρες διασφαλίζοντας την άνεσή τους ακόμη και σε πολύωρες μετακινήσεις.

Στην χώρα μας το νέο Honda CR-V θα το δούμε με τον βενζινοκινητήρα 1.5 λτ. VTEC TURBO ο οποίος θα έρχεται σε δύο ιπποδυνάμεις. Η μία θα είναι με 173 ίππους και θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και θα είναι προσθιοκίνητη ή τετρακίνητη. Η άλλη θα είναι με 193 ίππους αποκλειστικά τετρακίνητη και θα εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT.

Διαβάστε επίσης: Τα αυτοκίνητα των BMW, Ford και PSA συνεννοούνται (+video)

Η έκδοση με τους 173 ίππους και την κίνηση στους εμπρός τροχούς έχει μέση κατανάλωση 6,3 λίτρα/100 χλμ. 0-100 χλμ./ώρα 9,3 δλ. και τελική ταχύτητα 211 χλμ./ώρα (η Honda δεν ανακοίνωσε νούμερα για την αντίστοιχη έκδοση με την τετρακίνηση). Από την άλλη το τετρακίνητο Honda CR-V με το αυτόματο κιβώτιο CVT έχει μέση κατανάλωση 7,1 λίτρα/100 χλμ. 0-100 χλμ./ώρα σε 10,0 δλ. και τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store