Νέοι, ισχυρότεροι diesel για το Dacia Duster

Το Dacia Duster απέκτησε νέα γενιά πριν λίγους μήνες (την οποία είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε για πρώτη φορά στην παγκόσμια παρουσίαση που έγινε στην χώρα μας) και να την δοκιμάσουμε με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 dCi των 110 ίππων στο άρθρο που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δείτε ακόμη: Νέο Dacia Duster από 13.670 ευρώ (τιμές & εξοπλισμοί)

Πλέον όμως και σύμφωνα με την ίδια την ανακοίνωση της Dacia, το μοτέρ αυτό θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια, καθώς παρουσιάστηκαν και επισήμως δύο νέες εκδοχές του, σύμφωνες με τα νέα πρότυπα μετρήσεων WLTP, οι οποίες καίνε και AdBlue. Συγκεκριμένα στις δύο νέες αυτές εκδοχές του, ο 1.5 λτ. Blue dCi όπως θα λέγεται πλέον (και όχι σκέτο dCi), αποδίδει 95 ή 115 ίππους (+5 από τις υπάρχουσες εκδόσεις του) και 30 Nm περισσότερη ροπή στη μικρότερη έκδοση (240 Nm), με τον ισχυρότερο να είναι στα 260 Nm.

Τα νέα μοτέρ χαρίζουν στο Dacia Duster καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τους κινητήρες που αντικαθιστούν (χάρη και στη νέα κλιμάκωση του κιβωτίου), καθώς το 95άρι Duster χρειάζεται πλέον 12,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και το 115άρι χρειάζεται 10,5 δλ. για την ίδια διαδικασία. Βελτιωμένη είναι και η τελική τους ταχύτητα, η οποία φτάνει αντίστοιχα στα 167 χλμ./ώρα και 179 χλμ./ώρα. Όσον αφορά στην κατανάλωση, αυτή και στις δύο περιπτώσεις είναι στα 4,4 λίτρα/100 χλμ. με τις εκπομπές ρύπων να είναι στα 115 γρ./χλμ. CO2.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Dacia Duster ποζάρει για όλο τον κόσμο στην Ελλάδα (+video)

Το Dacia Duster θα είναι διαθέσιμο και στην χώρα μας με τα δύο νέα μοτέρ από το Φθινόπωρο, με τις τιμές του πάντως να είναι αυξημένες σε σχέση με την τιμή του dCi με τους 110 ίππους, χωρίς πάντως να ξέρουμε ακόμη λεπτομέρειες.

Get it on Google Play Download on the App Store