Nissan Ariya SUV: Η ηλεκτρική version του Qashqai;

Η Nissan στην έκθεση του Τόκιο που ανοίγει μεθαύριο τις πύλες της, θα παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο το έχει ονομάσει Ariya!


Το Ariya ξεχωρίζει με το φουτουριστικό του σχεδιασμό, όπου από την φωτογραφία που έχει δει το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι οι σχεδιαστές επηρεάστηκαν από τα IMx κι IMk concept.

Δείτε ακόμα: Έναρξη παραγωγής του νέου Nissan Juke – πότε έρχεται

Η ιαπωνική μάρκα έχει στη γκάμα της το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Leaf, το οποίο έχει τοποθετηθεί στην μικρομεσαία κατηγορία και φαίνεται πως ήρθε η ώρα να προσφέρει στο αγοραστικό της κοινό κι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Το Ariya θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV, θα χρησιμοποιεί κυψέλες NMC, ενώ θα διαθέτει Combo CCS, το ευρωπαϊκό πρότυπο φόρτισης υψηλής και υπέρ-υψηλής ταχύτητας, με την συνολική του αυτονομία να αγγίζει τα 480 χλμ., ενώ το 0-100 χλμ./ώρα θα είναι υπόθεση λιγότερη των 5 δλ. Το εσωτερικό τώρα, θα είναι κι αυτό φουτουριστικό, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ταμπλό θα εμφανίζεται μόνο όταν το Ariya θα είναι σε λειτουργία. Υπομονή μέχρι τις 24 του μήνα που θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση.

Διαβάστε επίσης: Το Nissan IMk δείχνει το αυτοκίνητο πόλης του μέλλοντος (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store