Ντεμπούτο για το Nissan GT-R50 στη Μέση Ανατολή (+video)

Το άκρως εντυπωσιακό αλλά πανάκριβο Nissan GT-R50 της Italdesign (990.000 ευρώ τιμή προ φόρων) παρουσιάστηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (στο Autodrome του Ντουμπάι), τα οποία αποτελούν τον τελευταίο προορισμό στην παγκόσμια περιοδεία ιαπωνικού υπεραυτοκινήτου.

Δείτε ακόμη: Νέα έκδοση Nissan Qashqai N-Motion

Το Nissan GT-R έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των αγοραστών στη Μέση Ανατολή, καθώς η δημοτικότητά του αυξάνεται συνεχώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Nissan κατέρριψε το Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στην πλαγιολίσθηση με ταχύτητα 304,96 χλμ./ώρα ώρα, με ένα ειδικά ρυθμισμένο Nissan GT-R NISMO.

Το πρωτότυπο GT-R50 έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο Goodwood Festival of Speed στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία που περιλάμβανε το Spa-Francorchamps στο Βέλγιο, το Monterey Motorsports Reunion στις Η.Π.Α. και το Nissan Crossing στην Ιαπωνία. Μετά την επιτυχία αυτής της περιοδείας, μια εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση, με όχι περισσότερα από 50 αυτοκίνητα για όλο τον κόσμο, θα παραχθεί με βάση αυτό το πρωτότυπο.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Nissan Qashqai 1.5D 116 PS

 

Βασισμένο στο μοντέλο παραγωγής του Nissan GT-R NISMO του 2019, το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο μνημονεύει τις επετείους των 50 ετών τόσο για το  GT-R, όσο και για την  Italdesign, ενώ διαθέτει πολλές αλλαγές στο αμάξωμα, εσωτερικό και μηχανικά μέρη. Ο ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V6 των 3.8 λίτρων αποδίδει 720 ίππους και 780 Nm ροπής, με τους Ιάπωνες μηχανικούς να αυξάνουν την απόδοση κατά 100 άλογα και 130 Nm σε σχέση με το Nismo GT-R.

Video με το ντεμπούτο του Nissan GT-R50 της Italdesign στη Μέση Ανατολή, μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Get it on Google Play Download on the App Store