Ο ηλεκτροκινητήρας του VW ID.3 χωράει σε τσάντα!

H VW πρόσφατα παρουσίασε το ηλεκτρικό μοτέρ του ID.3, το πρώτο της ηλεκτρικής οικογένειας, το οποίο έχει τόσο μικρές διαστάσεις που χωράει σε μια απλή, αθλητική τσάντα! Σύμφωνα με την εταιρεία, από το 2023 κι έπειτα, η VW έχει βάλει στόχο να παράγει 1,4 εκατ. ηλεκτρικά μοτέρ σε ετήσια βάση.

Δείτε ακόμα: Πως γίνεται η παραγωγή του VW ID.3 (+video)

O συγκεκριμένος ηλεκτροκινητήρας με τον κωδικό ΑΡΡ 310 έχει κατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου από την γερμανική εταιρεία και έχει τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο καινούργιο VW ID.3. Σε ότι αφορά την ονομασία του, η Volkswagen εξηγεί ότι το APP, προέκυψε από τη διάταξη του μηχανισμού κίνησης και του κιβωτίου ταχυτήτων, τα οποία είναι τοποθετημένα παράλληλα με τον άξονα, ενώ το νούμερο 310 αφορά την τιμή της ροπής. Ο ηλεκτροκινητήρας βάρους 90 κιλών του ID.3 είναι ένας σύγχρονος μόνιμου μαγνήτη, που περιλαμβάνει τα ηλεκτρονικά ισχύος και το κιβώτιο ταχυτήτων, που είναι ενσωματωμένο στον πίσω άξονα.

Διαβάστε επίσης: Πώς η VW θα βάλει όλο τον κόσμο στην πρίζα!

Να θυμίσουμε πως το ID.3 προσφέρεται με τρεις διαφορετικές εκδόσεις, σε ότι αφορά την χωρητικότητα των μπαταριών. Η βασική έκδοση διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 45 kWh με αυτονομία έως 330 χλμ., σε κύκλο WLTP. Η ενδιάμεση έκδοση έχει μπαταρία 58 kWh, με μέγιστη αυτονομία τα 420 χλμ., ενώ η μεγαλύτερη μπαταρία των 77 kWh, θα μπορεί να κινεί το νέο ηλεκτρικό μοντέλο για έως και 550 χλμ. με μια φόρτιση. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, όπως και το κιβώτιο ταχυτήτων μιας σχέσης, με την ισχύ να αγγίζει τους 204 ίππους και η ροπή τα 310 Nm.

Get it on Google Play Download on the App Store