O Πούτιν πάει βόλτα σε πίστα της Formula 1 (+video)

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας είναι γνωστό ότι δεν είναι από τους «αμέτοχους» πολιτικούς. Δεν περιορίζεται στα τυπικά προσόντα ενός γραφειοκράτη σε μεγάλη «καρέκλα». Δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει για κυνήγι, να παλέψει, να δοκιμάσει νέα όπλα του ρωσικού στρατού και γενικά να επιδείξει την μεγάλη γκάμα ικανοτήτων, που απέκτησε από τον καιρό που ήταν αξιωματικός της Κα Γκε Μπε. Σε αυτό, όπως φαίνεται, είναι και η οδήγηση σε πίστα.

Δείτε ακόμα: Supercars εναντίον Formula 1, μηχανής και αεροπλάνων (+video)

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν επισκέφθηκε την πίστα του Σότσι στα πλαίσια της φιλοξενίας του Αιγύπτιου προέδρου Αχμέντ Φατάχ Ελ Σίσι. Και αποφάσισε να του δείξει τα «μυστικά» μιας πίστας F1, αλλά όχι με κάποιο σπορ αυτοκίνητο ή supercar. Ο Πούτιν πήρε θέση πίσω από το τιμόνι της λιμουζίνας του, ενός Aurus Senat, για το οποίο έχετε ήδη διαβάσει τα πάντα εδώ. Σε αντίθεση με τις κοινές «ρωσικές Rolls-Royce», που παίρνουν κίνηση από ένα υβριδικό σύνολο ενός twinturbo V8 4.4 λίτρων και ενός ηλεκτροκινητήρα, το Senat του Πούτιν έχει κάτω από το καπό του ένας κινητήρας V12 6.6 λίτρων. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν ανακοινώνονται, όμως κατά πάσα πιθανότητα είναι τουλάχιστον ισοδύναμο με τους 598 ίππους της συνδυαστικής ισχύος των υπολοίπων Senat.

Διαβάστε επίσης: Ρώσος έβαλε κινητήρα μαχητικού jet σε BMW E30 (+video)

Όπως είναι λογικό ο ρυθμός δεν θυμίζει ούτε κατά διάνοια τον αντίστοιχο των μονοθεσίων της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όμως δεν παύει να είναι ένα ιδιαίτερο θέαμα να βλέπεις τους ηγέτες δυο κρατών μέσα στην πίστα.

Get it on Google Play Download on the App Store