Ο «Transporter» πουλάει την Ferrari του!

Πριν μπει στο κινηματογραφικό σύμπαν των «The Fast and the Furious», ο Jason Statham ήταν ήδη ένας από τους πιο γνωστούς λάτρεις των αυτοκινήτων στο Hollywood. Δεν είναι τυχαία η εμφάνισή του στο remake του «Ληστεία α λα Ιταλικά», όμως ο ρόλος που τον καθιέρωσε δεν ήταν άλλος από αυτόν του Frank Martin,  ευρύτερα πασίγνωστου ως «Transporter».

Δείτε ακόμα: H Ferrari 488 Pista σπάει τα χρονόμετρα στο Magny-Cours (+video)

Στις ταινίες δράσης του Luc Besson ο πρώην κομάντο των βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων φοράει το κοστούμι του, κάθεται πίσω από το τιμόνι γερμανικών λιμουζίνων (BMW 7 E38 στην πρώτη, Audi A8 2ης γενιάς στις επόμενες 2) και μοιράζει «πόνο» εντός και -κυρίως- εκτός αυτοκινήτου. Στην πραγματικότητα ο Statham δεν απέχει πολύ από το κινηματογραφικό alter ego του, καθότι ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και θεωρείται από τους πιο «χεράδες» celebrities. Φυσικά η αγάπη του για τα αυτοκίνητα δεν κρύβεται, με το γκαράζ του Άγγλου ηθοποιού να είναι γεμάτο ονειρικές υπάρξεις. Μια θέση σύντομα θα αδειάσει, καθότι η Ferrari F12 Berlinetta του βρίσκεται προς πώληση.

Ο Statham αγόρασε το ιταλικό supercar το 2015 και μέσα σε 3 χρόνια (το 2019 μόλις μπήκε, οπότε χιλιομετρικά δεν μετράει) έγραψε μαζί της 33.682 χιλιόμετρα. Πάνω του έχει περισσότερες από 130.000 δολάρια προαιρετικού εξοπλισμού, με το συνολικό κόστος της αγοράς να αγγίζει τις 450.000 (446.514 για την ακρίβεια). Σήμερα ο Statham ζητάει 229.990 δολάρια για να αποχωριστεί την Grigio Titanio Metallizato -όπως ονομάζεται το γκρι χρώμα στο οποίο είναι βαμμένη- Ferrari του.

Διαβάστε επίσης: Αυτοκίνητο του 1949 με τεχνολογία Tesla και αίσθηση Σταλόνε!

Κάτω από το καπό συναντάμε τον ατμοσφαιρικό V12 των 6.3 λίτρων (το ίδιο μοτέρ που έχει και η LaFerrari, χωρίς την συνδρομή ηλεκτροκινητήρα) και 740 ίππων στις 8.250 σ.α.λ., ο οποίος σε συνδυασμό με το 7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη μπορεί να επιταχύνει την «Ιταλίδα» στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 3,1 δλ. και να ξεπεράσει τα 340 χλμ./ώρα τελικής.

Get it on Google Play Download on the App Store