Οδεύει για Σλοβακία το νέο εργοστάσιο της VW;

Μετά την εισβολή του Ερντογάν στη Συρία, η VW σκέφτεται σοβαρά το σενάριο να μην κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο τελικά στην Τουρκία.

Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα, στο νέο αυτό εργοστάσιο θα γινόταν η κατασκευή του νέου Passat, αλλά έπειτα από την επιβολή κυρώσεων από τις χώρες της Ευρώπης, στην Τουρκία, ο γερμανικός κολοσσός φαίνεται ότι επανεξετάζει το ζήτημα του νέου εργοστασίου.

Δείτε ακόμα: VW Golf, Renault Clio και Polo οδηγούν την Ευρώπη

Πιο συγκεκριμένα το εποπτικό συμβούλιο της VW αναμένεται να συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα, με σκοπό να λάβει την τελική απόφαση, αν θα προχωρήσει ή όχι στην επένδυση των 1,3 δις. ευρώ στην χώρα της Τουρκίας. Βλέπετε, οι στρατιωτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών φαίνεται πως έχουν βάλει σε σκέψεις τα μεγαλοστελέχη της μάρκας. Σθεναρή αντίσταση για την επένδυση στην Τουρκία προβάλει ο Stephan Weil, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της VW, αλλά και πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Σλοβακία είναι μία από τις πιθανές χώρες για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου, ενώ έχουν προταθεί και η Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και η Βόρεια Αφρική, ως εναλλακτικές. Ο χρόνος όμως δεν είναι με το μέρος της VW μιας και πιέζει αρκετά. Η απόφαση για το νέο εργοστάσιο πρέπει να παρθεί μέχρι τα τέλη αυτής της εβδομάδας, μιας και η γερμανική εταιρεία θέλει να έχει ξεκινήσει η παραγωγή αυτοκινήτων σε αυτό σε τρία χρόνια από τώρα, ως τον Οκτώβριο του 2022.

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα μοιάζει το νέο VW Golf GTI

Να θυμίσουμε πως στο υπάρχον εργοστάσιο της Σλοβακίας αυτή τη στιγμή, γίνεται η παραγωγή των VW Touareg, Audi Q7, VW Up, SΕΑΤ Mii και Skoda Citigo.

Get it on Google Play Download on the App Store