Οδεύει προς παραγωγή το αγροτικό Dacia Duster ;

Μεγάλα δημοσιογραφικά μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας αναφέρουν πως το Dacia Duster pick up που είδαμε για πρώτη φορά στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων στο Ανόβερο, είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή.

Στη έκθεση είχαμε δει τη δημιουργία της εταιρείας Romturingia, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του Duster pick up πρώτης γενιάς το 2014! Τότε είχαν κατασκευαστεί μόλις 500 αυτοκίνητα αποκλειστικά και μόνο για έναν πελάτη. Φαίνεται όμως ότι οι ιθύνοντες της Dacia, βλέποντας τη ζήτηση που έχει το εν λόγω μοντέλο, σε συνεργασία με την Romturingia θα το φέρουν στην παραγωγή και μάλιστα από αυτόν το Μάρτιο.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi 90 PS

Η εταιρεία Romturingia απασχολεί 145 υπαλλήλους με επικεφαλής τον κ. Stelian Ion, ο οποίος ανέφερε ότι το Duster pick up έχει κατά το 60% μέρη του γνωστού και εμπορικά επιτυχημένου SUV της Dacia, ενώ το υπόλοιπο 40% προέρχεται από χειροποίητα κομμάτια της Romturingia. Μέχρι και τη μεσαία κολώνα είναι σαν βλέπεις ένα Duster, από εκεί και πίσω όμως ενσωματώνεται μια καρότσα που έχει μήκος 1,7 μέτρα, πλάτος 1,2 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει έως και 500 κιλά φορτίο.

Διαβάστε επίσης: Τι κοινό έχει το Dacia Duster με την Ford Mustang;

Η καρότσα κατασκευάζεται από αντιολισθητικό υλικό, ενώ τα πλαϊνά panel και η πόρτα του χώρου φόρτωσης είναι από fiberglass. Η καρδιά του Duster pick up είναι ο γνωστός diesel κινητήρας 1,5 λίτρων που αποδίδει 110 ίππους με 260 Nm ροπής, με τη δύναμη να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς. Σε ότι αφορά την τιμή απόκτησης, οι φήμες αναφέρουν ότι θα ξεκινάει από τα 17.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store