Οδηγός Honda S2000 σώθηκε λόγω Gran Turismo!

Τα βιντεοπαιχνίδια είναι ένας τρόπος για να ξεφύγουμε από το στρες της καθημερινότητας, αλλά όπως φαίνεται είναι και ένας τρόπος να αποφύγουμε τα τροχαία ατυχήματα. Ο οδηγός ενός Honda S2000 αποκάλυψε ότι όσα έμαθε παίζοντας Gran Turismo, τον βοήθησαν να αποφύγει ένα παρ΄ολίγον μοιραίο τροχαίο μόλις 1 χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του.

Δείτε ακόμα: Honda S2000: 20 χρόνια στους κόφτες! (+videos)

«Πλησιάζαμε τη διασταύρωση όταν έγινε πορτοκαλί το φανάρι και προφανώς είχαμε χρόνο να τη διασχίσουμε πριν αυτό γίνει κόκκινο. Το αυτοκίνητο που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα, στη λωρίδα που στρίβει, υπέθεσε πως θα σταματάγαμε στο πορτοκαλί και αποφάσισε να περάσει με κόκκινο εκείνος. Ο οδηγός πάτησε τέρμα γκάζι, ακριβώς μπροστά μας και παραλίγο να γίνει μετωπική σύγκρουση», ανέφερε ο οδηγός του ιαπωνικού roadster.
Η πιο κοινή αντίδραση σε αυτό το σκηνικό είναι το δυνατό πάτημα των φρένων για να σταματήσει έγκαιρα το αυτοκίνητο και να αποφευχθεί η σύγκρουση. Όμως μετά από τόσες ώρες που είχε επενδύσει ο συγκεκριμένος οδηγός παίζοντας Gran Turismo, κατάφερε να αποφύγει το τρακάρισμα με ικανότητες που μόνο ένας οδηγός αγώνων θα μπορούσε να έχει.

Διαβάστε επίσης: Νέο επετειακό Honda S2000 20th Anniversary

«Το ένστικτο του οδηγού αγώνων ξύπνησε μέσα μου και χωρίς να το σκεφτώ πέρασα στην -ευτυχώς άδεια- αντίθετη λωρίδα, έστριψα εκ νέου για να αποφύγω το κράσπεδο και πλαγιολισθαίνοντας κατάφερα να αποφύγω τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Ευτυχώς μπήκα ξανά στη λωρίδα μου, χωρίς να έχω γρατζουνίσει ούτε τη ζάντα μου!». Όλα αυτά ο ικανός οδηγός τα ανέφερε με ένα σοκ στα μάτια του, μιας κι άλλο το παιχνίδι κι άλλο η πραγματικότητα. Το Gran Turismo είναι από τα καλύτερα παιχνίδια προσομοίωσης και σίγουρα εκπαιδεύει, αλλά την διαφορά σίγουρα έκαναν και τα καλά αντανακλαστικά του οδηγού!

Δείτε ακόμη: Ποια είναι τα φθηνότερα 2,9 δλ. για 0-100 χλμ./ώρα;

Get it on Google Play Download on the App Store