Οι μάρκες με το ταχύτερο και το αργότερο start/stop

Το start/stop είναι ένα σύστημα το οποίο οι κατασκευαστές αυτοκινήτου επινόησαν προκειμένου να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση κατά την κυκλοφορία σε αστικό περιβάλλον. Φυσικά, όπως και τόσα άλλα συστήματα, έτσι και αυτό δεν είναι τέλειο.

Δείτε ακόμη: Τράκαρε τη Ferrari του, που ήταν Toyota…

Και αυτό γιατί πολλές φορές θα τύχει να έχουμε σταματήσει για ελάχιστο χρόνο, σε μία διασταύρωση για παράδειγμα και όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε άμεσα, αυτό να μας καθυστερεί και να περιμένουμε μέχρι να πάρει ξανά εμπρός το μοτέρ.

Προκειμένου λοιπόν να δουν ποια μάρκα εφοδιάζει τα αυτοκίνητά της με γρήγορο start/stop και ποια όχι, οι Γερμανοί του AutoBild πήραν 15 διαφορετικά μοντέλα και τα τέσταραν στην επιτάχυνση από στάση στα 20 χλμ./ώρα.

Το ταχύτερο start/stop ήταν αυτό της Mercedes GLC, το οποίο καθυστέρησε το αυτοκίνητο μόλις 0,08 δλ. Ακολούθησε αυτό του Audi A4 με καθυστέρηση 0,21 δλ. ενώ τρίτο ήταν της Porsche με χρόνο 0,28 δλ.

Διαβάστε επίσης: Γιατί είναι λάθος η προθέρμανση του κινητήρα στο ρελαντί;

Στον αντίποδα, τα πιο αργά start/stop ήταν της Mazda στο CX-3, το οποίο καθυστέρησε το αυτοκίνητο 1,61 δλ. Ενδεικτικό είναι πως το ιαπωνικό μοντέλο χρειάστηκε διπλάσιο χρόνο για να κάνει το 0-20 χλμ./ώρα με το start/stop ενεργοποιημένο από ότι απενεργοποιημένο (3,15 δλ. και 1,54 δλ. αντίστοιχα). Πολύ αργό ήταν και το start/stop του VW Polo με χρόνο 1,48 δλ.

Get it on Google Play Download on the App Store