Οι πρώτες 3D διαβάσεις είναι γεγονός στο Χαλάνδρι!

H σχέση του Έλληνα με την οδική ασφάλεια είναι γνωστή τοις πάσι. Το ίδιο ισχύει και για την τήρηση του Κ.Ο.Κ., με τις επακόλουθες τραγικές συνέπειες. Κάτι που επιχειρούν να ελαχιστοποιήσουν οι τρισδιάστατες διαβάσεις, που κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή του Χαλανδρίου.

Δείτε ακόμα: Η πρώτη 3D εκτυπωμένη 8πίστονη δαγκάνα από την Bugatti (+video)

Λαμβάνοντας υπόψη πως οι περισσότεροι δήμοι δεν μεριμνούν για την κατάλληλη σήμανση έξω από σχολεία, η πόλη των βορείων προαστίων φέρνει πρώτη στην Ελλάδα τις 3D διαβάσεις. Σκοπός τους είναι να δημιουργούν την οφθαλμαπάτη εμποδίου, αναγκάζοντας τους οδηγούς να μειώσουν ενστικτωδώς ταχύτητα, αλλά δίχως να υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης ζημιάς όπως στα αντίστοιχα σαμαράκια. Εξάλλου, πολλοί οδηγοί -κυρίως SUV- τα περνούν «ίσιωμα», ενώ σε πολλές περιπτώσεις η διαγράμμιση των διαβάσεων έχει εξαφανιστεί.

Οι 3D διαβάσεις λύνουν αμφότερα τα προβλήματα, καθώς και «τρομάζουν» τους οδηγούς, οι οποίοι βλέπουν ένα εμπόδιο να ορθώνεται μπροστά τους, αλλά και είναι ανθεκτικότερες στο πέρασμα του χρόνου, καθώς δεν χρησιμοποιείται η συμβατική μπογιά –αμφιβόλου ποιότητας σε αρκετές εφαρμογές. Η ενέργεια αποτελεί πρωτοβουλία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ OK! Anytime Markets σε συνεργασία με την ομάδα καλλιτεχνών της Urban Act και αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, «Κοντά στην γειτονιά», με στόχο να δημιουργηθούν περισσότερες τέτοιες διαβάσεις 3D, σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

Διαβάστε επίσης: Πόσο ασφαλή είναι τα συστήματα ασφαλείας;

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περιμετρικά του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, στις οδούς Φιλ. Λίτσα, Σεβ. Καλλισπέρη και Αισχύλου στο κέντρο της πόλης. Να αναφέρουμε πως το μέτρο των τρισδιάστατων διαβάσεων χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και των Η.Π.Α.

Get it on Google Play Download on the App Store