Ονειρεμένη αναβίωση της Alfa Romeo Montreal

Αναντίρρητα η Montreal είναι μια από τις πιο ξεχωριστές Alfa Romeo που έχει φιλοτεχνήσει πένα σχεδιαστή. Και έχει συναρμολογήσει κλειδί μηχανικού, καθώς είναι μία από τις ελάχιστες Alfa παραγωγής που έχουν φορέσει V8 κινητήρα (η μυθιστορηματική 33 Stradale και η 8C Competizione οι άλλες δύο πιο διάσημες).

Δείτε ακόμα: H Alfa Romeo 147 GTA ήταν το πρώτο σύγχρονο hot hatch

Οι φίλοι της μιλανέζικης φίρμας παρουσιάζονται ιδιαίτερα δραστήριοι, με ψηφιακές προτάσεις για αναβίωση θρυλικών μοντέλων να εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εν αναμονή και της επικείμενης νέας GTV. Πρόσφατα είδαμε την GT Junior και σήμερα ήρθε η σειρά της Montreal. Η Vision GT, όπως είναι το πλήρες όνομα, αποτελεί την ιδέα του Luca Serafini για την Montreal του σήμερα. Μπροστά συναντάμε έντονες παραπομπές από το αρχέγονο μοντέλο, ενώ πίσω και γενικότερα στο σχήμα, η αίσθηση Lamborghini Espada είναι διάχυτη.

Διαβάστε επίσης: Ο μεθυστικός ήχος της Alfa Giulia Sprint GT Veloce (+video)

Η σύγχρονη εκδοχή της Montreal -όπως την φαντάζεται ο Serafini τουλάχιστον- είναι supercar, στα πρότυπα ενός διαδόχου της 8C Competizione. Από πλευράς Alfa Romeo βέβαια δεν έχει γίνει η παραμικρή νύξη για αναβίωση του θρυλικού μοντέλου. Αλλά όσο ζούμε, ελπίζουμε.

Get it on Google Play Download on the App Store