Πάει για χρόνο στο Nürburgring η νέα Toyota Supra

Ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει ο «θόρυβος» με την παρουσίαση της νέας Toyota Supra στην έκθεση του Detroit και ήδη γίνεται κουβέντα για το τι χρόνο θα πετύχει στο Nurburgring.

Κάτι που ξεκίνησε ο επικεφαλής μηχανικός της μάρκας Tetsuya Tada, ο οποίος δήλωσε πως η νέα Toyota Supra, μπορεί να πετύχει ένα χρόνο της τάξεως των 7 λεπτών και 40 δευτερολέπτων στη Πράσινη Κόλαση, όπως αλλιώς ονομάζεται η πίστα του Nürburgring.

Δείτε ακόμη: H Toyota δεν αποκλείει την κάμπριο Supra

Οι ιθύνοντες της μάρκας δηλώνουν απερίφραστα, πως η νέα Toyota Supra πέρα από το fun to drive θα είναι και εξαιρετικά γρήγορη και ειδικά σε περιβάλλον πίστας. Μάλιστα ο κ. Tada ανέφερε: «Ακόμα δεν έχουμε έναν επίσημο χρόνο στο Ring. Ίσως, βγάλουμε τον περιοριστή ταχύτητας και να δοκιμάσουμε μερικούς γύρους στο Nurburgring. Αλλά ακόμα και αν το οδηγήσεις όπως είναι, είναι εξαιρετικά γρήγορο. Πιστεύω πως πολύ εύκολα θα πετύχει έναν χρόνο της τάξεως του 7:50 με 7:40».

Διαβάστε επίσης: Μια Toyota Supra έτοιμη για…Σαφάρι!

Να θυμίσουμε πως η κορυφαία έκδοση της νέας Toyota Supra εξοπλίζεται με έναν 3λιτρο, 6κύλινδρο και υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με απόδοση 340 ίππων και 500 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Βέβαια όπως γράψαμε και χθες, στην αγορά της Ιαπωνίας, η Supra θα προσφέρεται και με έναν μικρότερο κινητήρα 2.0 λίτρων με 197 ίππους και 258 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store