Πανέτοιμο για το Ντακάρ το Toyota Hilux (+video)

Έχουμε ακούσει αρκετές φορές την φράση «έτοιμο για το Ντακάρ» όταν πρόκειται για κάποιο βελτιωμένο ή σκληροπυρηνικό 4×4, ωστόσο πολύ λίγες φορές αποκτά κυριολεκτική υπόσταση. Το συγκεκριμένο Toyota Hilux είναι μία από αυτές, καθότι πρόκειται για την επίσημη αγωνιστική συμμετοχή της ιαπωνικής εταιρίας στον θρυλικό αγώνα αντοχής (ή και επιβίωσης).

Δείτε ακόμα: To απόλυτο Toyota Hilux δεν σταματάει ούτε σε ηφαίστεια

Το Toyota Hilux Dakar Gazoo Racing αποτελεί ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην φετινή διοργάνωση και προκαλεί αίσθηση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Καταρχάς ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο και δεν πρόκειται για κάποιο πετρελαιοκίνητο σύνολο, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά για έναν παραδοσιακό ατμοσφαιρικό 5λιτρο V8, με απόδοση 350 ίππων και 600 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο παραμένει φυσικά τετρακίνητο, με την πίσω ανάρτηση να προσφέρει 12% περισσότερη διαδρομή σε σχέση με πριν. Η Gazoo Racing δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία, όπως βάρος και επιδόσεις, όμως η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου και 3 ηλεκτρονικά ελεγχόμενων μπλοκέ διαφορικών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Rally Dakar θα διεξαχθεί μονάχα σε μια χώρα, καθώς θα ξεκινήσει και θα τερματίσει στη Λίμα του Περού και δεν θα έχει διαδρομές σε Βολιβία και Αργεντινή. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο αγώνας έχει περάσει συνολικά από 29 χώρες: 3 στην Ευρώπη, 5 στη Νότια Αμερική και 21 στην Αφρική.

Διαβάστε επίσης: Επαναστατικό κιβώτιο από την Toyota αλλάζει όσα ξέρουμε (+video)

Η Toyota θα κυνηγήσει την πρωτιά με 3 πληρώματα: τους Giniel de Villiers και Dirk von Zitzewitz στο πρώτο Hilux, τους Nasser Al Attiyah –  Mathieu Baume στο δεύτερο και τον Bernhard ten Brinke μαζί με τον Xavier Panseri στο τρίτο. O αγώνας θα ξεκινήσει στις 6 Ιανουαρίου και θα ταλαιπωρήσει τους 523 συμμετέχοντες και τα 325 οχήματα (188 μοτοσικλέτες και ATVs, 103 αυτοκίνητα και 44 φορτηγά) για δυο εβδομάδες.

Get it on Google Play Download on the App Store