Η πρώτη νέα Toyota Supra πωλήθηκε 1,9 εκ. ευρώ!

Όταν θες να είσαι μοναδικός και ξεχωριστός θα πρέπει να το πληρώσεις αδρά. Κάτι που το γνώριζε πολύ καλά ο νέος κάτοχος της 1ης νέας Toyota Supra που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, ο οποίος την «χτύπησε» σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 1,9 εκατ. ευρώ.

Η δημοπρασία υλοποιήθηκε από τον οίκο Barrett Jackson, τον περασμένο Ιανουάριο και προ ημερών παραδόθηκε στον νέο της κάτοχο η νέα Toyota Supra με αριθμό πλαισίου 20201, που αποδεικνύει τη χρονιά κατασκευής του αυτοκινήτου, αλλά και τον αύξοντα αριθμό παραγωγής της!

Δείτε ακόμη: Πώς στέκεται η νέα Toyota Supra απέναντι στην παλιά;

Η μοναδική αυτή Supra κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο Μagna Steyr της Αυστρίας, εκεί όπου παράγεται και το αδελφό μοντέλο BMW Ζ4. Ανήκει στην σειρά Launch Edition, η οποία ξεχωρίζει, από το υπέροχο ματ χρώμα Phantom Matte Gray (ο συγκεκριμένος κωδικός χρώματος θα εφαρμόζεται μόνο στο πρώτο μοντέλο παραγωγής), αλλά και από τα κόκκινα καλύμματα στους καθρέπτες. Κερασάκι στην τούρτα, η υπογραφή του προέδρου της Toyota, Akio Toyoda, πάνω στο καπάκι του κινητήρα.

Να θυμίσουμε πως η Toyota Supra, αρχικά θα προσφέρεται με μόνο μια έκδοση κινητήρα, τον 3λιτρο 6κύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο, με ισχύ 340 ίππων και 500 Nm ροπής. Όλη αυτή η δύναμη καταλήγει στον πίσω άξονα μέσα από το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 4,3 δλ. και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα!

Διαβάστε επίσης: Η Toyota ξαναβγάζει ανταλλακτικά για την πιο εμβληματική Supra!

Ποιος τώρα είναι ο συλλέκτης που θέλησε να δώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό για να αποκτήσει την 1η Supra; Το όνομα του είναι John Staluppi και είναι ιδιοκτήτης μιας μεγάλης αλυσίδας εμποριών αυτοκινήτου στην Αμερική. Για την ιστορία βέβαια να αναφέρουμε ότι τα 1,9 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Get it on Google Play Download on the App Store