Ποια αυτοκίνητα μπορεί να κλαπούν σε 10 δλ.;

Παλαιότερα οι κλέφτες αυτοκινήτων είχαν σχετικά δύσκολο έργο. Λοστοί, κατσαβίδια και λοιπές «χειροτεχνίες» επιστρατεύονταν, προκειμένου να «σηκώσουν» ένα αυτοκίνητο. Με την πάροδο των ετών οι μέθοδοι εκσυγχρονίστηκαν και οι αντιστάσεις των αντικλεπτικών μειώθηκαν, ωστόσο μια προσπάθεια έπρεπε να την καταβάλουν. Τα συστήματα keyless entry, πάντως, τους έχουν λύσει κυριολεκτικά τα χέρια.

Δείτε ακόμα: Ποια αυτοκίνητα δεν προτιμούν οι κλέφτες στις ΗΠΑ (+video)

Σε έρευνα που διεξήχθη στην Αγγλία, διαπιστώθηκε πως υπάρχουν μοντέλα που μπορεί να κάνουν φτερά μέσα σε 10δλ! Τα συστήματα εισόδου χωρίς κλειδί εκπέμπουν ένα σήμα, το οποίο λαμβάνει το αυτοκίνητο και ξεκλειδώνει τις πόρτες. Ένα σήμα που μπορεί να υποκλαπεί με άνεση, επιτρέποντας σε κακόβουλα λογισμικά και άτομα να αποκτήσουν πρόσβαση στην περιουσία μας. Ειδικότερα για την βρετανική επικράτεια, οι κλοπές αυτοκινήτων έχουν ανέβει κατά 50% τα τελευταία 5 χρόνια, με το 2018 να σηματοδοτεί αρνητικό ρεκόρ 8ετίας! Επτά νέα μοντέλα δοκιμάστηκαν, με τα αποτελέσματα να φανερώνουν το ευάλωτο της τεχνολογίας.

Την λιγότερη αντίσταση παρουσίασε το DS3 Crossback Ultra Prestige, η πλούσια έκδοση του premium σουπερμίνι με στάνταρ την λειτουργία keyless entry. Ο «κλέφτης» μπήκε στο αυτοκίνητο εντός 5 δλ., ενώ άλλα 5 αργότερα είχε βάλει μπροστά κι είχε φύγει! Ανάλογα αποτελέσματα και για το Audi TT RS Roadster, στο οποίο ωστόσο η εν λόγω τεχνολογία είναι προαιρετική. Το Land Rover Discovery Sport αποδείχτηκε κομμάτι πιο «σκληρό καρύδι», απαιτώντας 10 δλ. για την είσοδο στην καμπίνα και επιπλέον 20 για την ενεργοποίηση του κινητήρα. To απλό Discovery τώρα, ήταν το μοναδικό που απέκρουσε την επίδοξη κλοπή. Μπορεί να άνοιξε μέσα σε 20 δλ., όμως ο κινητήρας του δεν πήρε ποτέ μπροστά!

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα χωρίς κλειδί (+video)

Tα πλέον «αντιστασιακά» μοντέλα είναι οι Mercedes A-Class, BMW X3 και το Ford Fiesta. Το χάτσμπακ από την Στουτγκάρδη άντεξε σχεδόν για 1 ολόκληρο λεπτό, με 30 δλ. χρόνου εισόδου και 20 ενεργοποίησης μοτέρ. Το βαυαρικό SUV και το Fiesta πιάνουν το φράγμα των 60 δλ. (που ήταν και ο τίτλος της σχετικής ταινίας με τον Νίκολας Κέιτζ), με 40 δλ. για την είσοδο και 20 για την εκκίνηση. Οπότε όποιος έχει αυτοκίνητο με keyless entry, στην κουζίνα ολοταχώς!

Get it on Google Play Download on the App Store