Ποια χώρα ετοιμάζει λωρίδα μόνο για… πλούσιους;

Πολλές φορές ο ανθρώπινος νους ξεπερνά κάθε όριο προκειμένου να σκεφτεί τρόπους ώστε να… βολευτεί. Για παράδειγμα αυτό που συζητάνε στην Ρωσία είναι ένα μέτρο που αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις, καθώς σκοπό έχει να ευεργετήσει τους… έχοντες.

Δείτε ακόμη: Η Porsche κάνει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου οθόνη (+video)

Ουσιαστικά λοιπόν σκέφτονται να κάνουν μία λωρίδα σε πολυσύχναστους δρόμους, στην οποία θα πληρώνεις για να κυκλοφορείς. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να διευκολύνουν όσους έχουν τα χρήματα να πληρώσουν, υποστηρίζει ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών. Φανταστείτε κάτι σαν… λεωφορειολωρίδα ή Ολυμπιακή Λωρίδα (από αυτές που είχαμε το 2004 στην Αθήνα) αλλά για αυτοκίνητα που θα έχουν πληρώσει και θα μπορούν να κυκλοφορούν σε αυτή.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του μέτρου, η χρήση του δρόμου αν τελικά ισχύσει η εισήγησή τους, θα είναι αρκετά ακριβή αφού όπως λένε αν κοστίζει λίγο θα μπαίνουν… όλοι και θα δημιουργούν και πάλι κυκλοφοριακό πρόβλημα και σε αυτή τη λωρίδα. Το πρόβλημα όμως, σύμφωνα με τον πρόεδρο των αυτοκινητιστών της Ρωσίας, είναι πως το υπουργείο μεταφορών δεν σκοπεύει να φτιάξει νέες λωρίδες για τέτοια χρήση, αλλά να χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες. Έτσι, υποστηρίζει δικαίως πως το πρόβλημα θα οξυνθεί στις υπόλοιπες λωρίδες απλώς για να πηγαίνουν άνετα στον προορισμό τους οι… πλούσιοι.

Διαβάστε επίσης: Η Ε.Ε. ερευνά VW, Daimler και BMW για σύσταση καρτέλ

Φυσικά, αν το μέτρο τεθεί σε ισχύ τότε θα υπάρχει και θέμα με την αστυνόμευση των λωρίδων για… πλούσιους, αφού πολλοί θα είναι αυτοί που θα εισέρχονται σε αυτές παράνομα. Μένει να δούμε τελικά ποια θα είναι η απόφαση του ρώσικου υπουργείου μεταφορών.

Get it on Google Play Download on the App Store