Ποια μάρκα είναι πιο φθηνή στο check engine;

Όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις, το άναμμα της λυχνίας του check engine είναι από τις μεγαλύτερους και πιο ύπουλους πονοκεφάλους που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας οδηγός. Κυρίως γιατί η φύση της βλάβης μπορεί να ποικίλει από έναν αισθητήρα, μέχρι σοβαρή δυσλειτουργία στον κινητήρα και τα ηλεκτρονικά.

Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί μια μάρκα να παρουσιάζει μικρότερο δείκτη εμφάνισης check engine, αλλά με το ζόρι να μπαίνει στην δεκάδα με τα χαμηλότερα κόστη επισκευής. Μια λίστα, φυσικά, που εκτός από την φύση της βλάβης έχει να κάνει κυρίως με τα εργατικά και τα ανταλλακτικά. Στα κιτάπια της CarMD, λοιπόν, όπου εξετάζονται πάνω από 5,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα χρονολογίας από το 1996, τα συνεργεία της Mazda είναι αυτά που επιβαρύνουν λιγότερο τον προϋπολογισμό των οδηγών!

Δείτε ακόμα: Ποιες είναι οι μάρκες με τα λιγότερα check engine;

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος κόστους εργατικών και ανταλλακτικών για κάθε επισκευή check engine βρίσκεται στα 286 δολάρια (για το περασμένο έτος). Στην 2η θέση έρχεται η Kia, με 320 δολάρια, οριακά μπροστά από την Dodge και τα 326 δολάριά της. Τoyota και Honda μπορεί να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της έκθεσης αξιοπιστίας για το check engine, όμως αν προκύψει βλάβη επιφορτίζουν τον ιδιοκτήτη με 462 και 427 δολάρια αντιστοίχως! Η Hyundai αποτελεί την «χρυσή τομή», καθώς βρίσκεται σε ισορροπία μεταξύ εμφάνισης – κόστους επισκευής check engine: 3η θέση στην πρώτη περίπτωση, για 2 δολάρια (328 δολάρια, έναντι 326 της Dodge) στην δεύτερη.

Διαβάστε επίσης: Πιθανό το νέο Mazda3 MPS με τετρακίνηση και 300 άλογα

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 10 πιο αξιόπιστες μάρκες, στην πρώτη δεκάδα των πιο οικονομικών (πάντα σχετικά με το check engine) συναντάμε μόνο 3: τις Toyota, Honda και Hyundai.

Get it on Google Play Download on the App Store