Ποιο Kia πωλείται στην Ελλάδα 73.000 ευρώ;

Η Kia τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει άλματα προόδου και αυτό φαίνεται από τη μεγάλη εξέλιξη που έχουν παρουσιάσει τα μοντέλα της, σε κάθε κατηγορία. Γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στις πωλήσεις της, που συνεχώς εμφανίζουν αυξητική τάση και στη δύσκολη και ιδιαίτερη αγορά της Ευρώπης, όπου best seller είναι το Sportage.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Kia Stonic 1.0 T-GDI 120 hp

Εκτός από το μικρομεσαίο SUV και τα υπόλοιπα μοντέλα της Kia είναι δημοφιλή, όπως το μίνι Picanto, το μικρομεσαίο Ceed και το κόμπακτ SUV Stonic. Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες διατίθενται αρκετά ακόμα μοντέλα της Kia, τα οποία δεν είναι γνωστά στην Ελλάδα γιατί δεν πωλούνται λόγω κυρίως της υψηλής τιμής τους (Niro, Sorento, Optima), εκτός από το κορυφαίο της μοντέλο. Αυτό δεν είναι άλλο από το πολύ εντυπωσιακό και άκρως δυναμικό Kia Stinger. Στη χώρα μας, οι τιμές του ξεκινούν από τις 50.000 ευρώ με τον 2λιτρο turbo κινητήρα των 245 ίππων και με τον 2.2 λτ. ντίζελ των 200 ίππων.

Στην τιμή των 73.000 ευρώ πωλείται το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας με τον V6 twin-turbo κινητήρα των 3.3 λτ. στην έκδοση GT Line και με τετρακίνηση. Το ισχυρό αυτό μοτέρ αποδίδει 366 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 510 Nm ροπής μεταξύ 1.300 – 4.500 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 8 σχέσεων αυτόματο κιβώτιο επιταχύνει το βάρους σχεδόν 2 τόνων αμάξωμα στα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 270 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 είναι 10,5 λτ./100 χλμ. και 240 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Kia ProCeed 1.4 T-GDI 140 PS

Φυσικά ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει τα πάντα: 7 αερόσακους, τα συστήματα διατήρησης λωρίδας, αυτόματης πέδησης, προειδοποίησης τυφλών σημείων, αυτόματης λειτουργίας μεγάλης σκάλας προβολέων, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, οθόνη αφής 8 ιντσών, σύστημα πλοήγησης, οθόνη TFT 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων, Head-up display, αυτόματο κλιματισμό, δερμάτινες επενδύσεις, εμπρός θερμαινόμενα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, ζάντες 19 ιντσών και πάρα πολλά ακόμη στοιχεία.

Get it on Google Play Download on the App Store