Πώς να κάνεις την Bugatti Veyron σου πισωκίνητη (+video)

Είδαμε τις προάλλες πως η αλλαγή λαδιών σε μια Bugatti Veyron δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μια εργασία που κοστολογείται στις 21.000 ευρώ. Οι μάστορες, λοιπόν, που μας έδειξαν πως να αλλάζουμε τα λάδια στην Veyron μόνοι μας, επιστρέφουν με ένα πιο ακραίο project.

Δείτε ακόμα: 21.000€ για αλλαγή λαδιών; Καλύτερα μόνος σου (+video)

Ο ιδιοκτήτης της Royalty Exotic Cars, που εμπορεύεται και συντηρεί αυτοκίνητα επιπέδου Veyron, δυσαρεστήθηκε εντόνως όταν είδε το αυτοκίνητό του να χάνει σε κόντρα από την McLaren 720S. Σύμφωνα με τον ίδιο το αυξημένο βάρος της Veyron (1.919 κιλά έναντι 1.419 της McLaren) είναι υπαίτιο για την ήττα από το βρετανικό υπεραυτοκίνητο, παρά το πλεόνασμα ιπποδύναμης (1.001 έναντι 720 ίππων) και το πλεονέκτημα που χαρίζει η τετρακίνηση στην εκκίνηση. Για αυτό και αποφάσισε να ελαφρώσει το γαλλογερμανικό hypercar, ξεφορτώνοντας το εμπρός διαφορικό και τον άξονα μετάδοσης για τους εμπρός τροχούς. Βέβαια, κάτι τέτοιο μόνο απλό δεν ήταν, καθώς το διαφορικό κοστίζει 20.000 ευρώ και ο άξονας άλλα τόσα.

Διαβάστε επίσης: Nέες εικόνες από την Bugatti Divo (+video)

Η έκπληξη έρχεται από την δήλωση του ίδιου, ο οποίος υποστηρίζει πως σε σύγκριση με την αλλαγή λαδιών, η μετατροπή σε πισωκίνητη ήταν «παιχνιδάκι». Σύμφωνα πάντα με τον Houston Crosta, όπως ονομάζεται ο ανήσυχος μηχανικός/επιχειρηματίας, το τιμόνι της πισωκίνητης Veyron είναι ασύγκριτα πιο άμεσο και αρκετά πιο ελαφρύ σε σχέση με πριν, ενώ και ο κύκλος στροφής έχει μειωθεί δραματικά. Κάτι που έσπευσε να αποδείξει κάνοντας μερικές σβούρες γεμάτες κάπνα

 

Get it on Google Play Download on the App Store