Πως το VW Polo παρκάρει μόνο του (+video)

Η οδήγηση απαιτεί μεγάλη προσοχή αλλά και δεξιότητα, όχι μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει αλλά και στο παρκάρισμα. Για κάποιους η διαδικασία αυτή είναι ταλαιπωρία και πόσο μάλλον στις μεγαλουπόλεις, όπου οι θέσεις στάθμευσης είναι δυσεύρετες και πολύ στριμωγμένες.

Δείτε ακόμη: To νέο VW Polo με ευφυείς τεχνολογίες IQ.Drive

Τη λύση σε αυτό το μεγάλο άγχος των οδηγών δίνει το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος Park Assist, του VW Polo. Το εν λόγω σύστημα κάνει το παρκάρισμα μια πανεύκολη διαδικασία, αφού ο οδηγός δεν χρειάζεται να γυρίζει το τιμόνι, καθώς αυτό γυρίζει από μόνο του. Μάλιστα, το Park Assist επιτρέπει παράλληλο και κάθετο παρκάρισμα.

Δείτε ακόμη: Πως το νέο VW Polo σώζει ζωές (+video)

Πως λειτουργεί όμως το Park Assist; Αισθητήρες υπερήχων σαρώνουν θέσεις στάθμευσης (με ταχύτητα έως 40 χλμ./ώρα) και υπολογίζουν μια απόσταση ελιγμών 80 εκατοστών για παράλληλη στάθμευση ή 70 εκατοστών για κάθετη στάθμευση. Εφόσον το Park Assist κρίνει ότι υπάρχει ένας κατάλληλος χώρος για στάθμευση, τότε αναλαμβάνει το παρκάρισμα του VW Polo. Ο οδηγός ελέγχει το αυτοκίνητο με τον συμπλέκτη, το γκάζι και το φρένο, ενώ το τιμόνι γυρίζει από μόνο του. Με το DSG η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο εύκολα, λόγω έλλειψης πεντάλ συμπλέκτη.

Δείτε ακόμη: Προσφορά VW Polo με 12.950 ευρώ

Με το πάτημα του μπουτόν Park Assit οι αισθητήρες υπερήχων στους προφυλακτήρες αυτομάτως ψάχνουν για ελεύθερο χώρο παρκαρίσματος. Ο οδηγός ειδοποιείται μέσω ένδειξης στον πίνακα οργάνων ή του συστήματος πολυμέσων και στη συνέχεια σταματάει το αυτοκίνητο και κάνει όπισθεν. Το Park Assist δείχνει την πορεία του αυτοκινήτου μέσω της οθόνης και το αυτοκίνητο παρκάρεται με μεγάλη ακρίβεια και χωρίς… κόπο.

Δείτε ακόμη: To VW Polo TGI με 10 ευρώ διανύει 300 χιλιόμετρα!

Το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος Park Assist ανήκει στα συστήματα υποβοήθησης IQ.Drive και αυξάνει με την σειρά του την ασφάλεια και την ευκολία οδήγησης. Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι το VW Polo έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια στα δύσκολα τεστ ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του Euro NCAP.

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο πως παρκάρει το VW Polo με το Park Assist:


Get it on Google Play Download on the App Store