Πόσες χιλιάδες ευρώ κάνει η ρωσική… Rolls-Royce;

H αυτοκινητοβιομηχανία Aurus Motors μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή και δη σε μας τους ευρωπαίους, όμως προσφέρει πολυτέλεια που κοστίζει όσο μια… Rolls Royce. 

Σήμερα ανακοινώθηκε η τιμή απόκτησης του μοντέλου της Aurus Motors, του Senat, η οποία αγγίζει τα 250.000 ευρώ. Να θυμήσουμε πως το εν λόγω μοντέλο αποτελεί τη βάση για την κατασκευή της νέας Προεδρικής λιμουζίνας του Βλαντίμιρ Πούτιν, με το ρώσικο αυτοκίνητο να είναι σε μεγάλο βαθμό σχεδιαστικό αντίγραφο της Rolls-Royce Ghost.

Δείτε ακόμα: Ιδού η Ρωσική Rolls-Royce της Aurus

Όπως ανακοίνωσε κι ο Υπουργός Εμπορίου, κ. Denis Manturov, το πολυτελές μοντέλο ήδη εμφανίζει αυξημένη ζήτηση από αγοραστές από τη Μέση Ανατολή, αλλά κι από ορισμένες χώρες της Ευρώπης, με τον Υπουργό να αναφέρει ότι θα διατεθούν μόλις 6.000 Aurus Senat προς πώληση, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τα δυο μοντέλα της Aurus θα εμφανιστούν βιομηχανική έκθεση Inoprom. Όμως πέρα από το μοντέλο που παρουσιάστηκε στη Γενεύη και στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Peterburge, θα εμφανιστεί ακόμα ένα μοντέλο που θα συναρπάσει όσους ενδιαφέρονται για τις τεχνολογίες κατασκευής των αυτοκινήτων. Για το λόγο αυτό θα το έχουν σε τομή αποτυπώνοντας έτσι και πως είναι τελειοποιημένο το αυτοκίνητο, έχοντας παράλληλα σε κοινή θέα τα μέρη που αποτελείται.

Διαβάστε επίσης: Πώς κατασκευάστηκε η λιμουζίνα του Πούτιν (+video)

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως τα πολυτελή μοντέλα βασίζονται στην Unified Modular Platform που αναπτύχθηκε από το Ρωσικό Κρατικό Επιστημονικό Κέντρο Ερευνών NAMI, όπου κι έκαναν το ευρωπαϊκό ντεμπούτο τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο που μας πέρασε, με τους Ευρωπαίους δημοσιογράφους να αναφέρουν πως πρόκειται για ανταγωνιστικό μοντέλο των Bentley και Rolls Royce, με το Aurus Senat να κινείται από ένα υβριδικό 4.4 λτ. V8 μηχανικό σύνολο βενζίνης απόδοσης 598 ίππων και 880 Nm ροπής, συνδυασμένο με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store