Πόσο πιθανή είναι η επιστροφή του Toyota MR2;

 

Φαίνεται πως η αναβίωση του ονόματος Supra, έχει βάλει φυτιλιές στους λάτρεις του MR2, που ελπίζουν στην επιστροφή του κεντρομήχανου σπορ μοντέλου. Αν γίνει αυτό, τότε θα υλοποιηθεί και το όνειρο του Akio Toyoda, ο οποίος επιθυμεί η Toyota να έχει τρία σπορ μοντέλα στην προϊοντική γκάμα της Toyota.

Δείτε ακόμα: Toyota La Coupe: Ο προπομπός του MR2;

Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι περιορισμένα αφού είναι αρκετά νωρίς, μιας και οι φήμες κάνουν λόγο πως για τα επόμενα 3 χρόνια η Toyota δεν πρόκειται να προβεί στη δημιουργία ενός νέου σπορ μοντέλου. Οι πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως ίσως μια επίσημη παρουσίαση να επιτελεστεί το 2024 το νωρίτερο. Επιπλέον, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με κάποια άλλη εταιρεία ώστε να μειωθούν τα κόστη εξέλιξης, όπως ακριβώς έπραξε με τη BMW και τη Subaru για τη Supra και το GT86 αντίστοιχα. Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη τώρα, σαφώς και δεν υπάρχει τίποτε επίσημο, αλλά λαμβάνοντας υπόψη μας το γεγονός πως η Toyota θέλει να έχει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση των μοντέλων της έως το 2025, το MR2 πιθανότατα να προσφέρεται είτε ως αμιγώς ηλεκτρικό ή ως plug-in hybrid!

Διαβάστε επίσης: Σώθηκε με το MR2 και έστειλε ευχαριστώ στη Toyota

Το μόνο σίγουρο είναι πως κύριο μέλημα των ιθυνόντων της ιαπωνικής μάρκας, είναι να το «μπολιάσουν» με όλα τα fun to drive χαρακτηριστικά που είχε το παρελθοντικό μοντέλο και τα οποία είχαν δημιουργήσει έναν φανατικό πυρήνα θαυμαστών του Toyota MR2. Όμως υπάρχουν έντονες σκέψεις το μελλοντικό MR2 να κονταροχτυπηθεί με μοντέλα όπως η Porsche Boxster, αλλά και την Porsche Cayman. Στοιχείο αρκετά περίεργο, (ειδικά από τη στιγμή που η Supra «μπαίνει» απέναντι στη Cayman), μιας και θα υπάρξει και σημαντική αύξηση στην τιμή κτήσης του MR2. Περισσότερη πολυτέλεια μεν, λιγότερο κοινό δε όμως! Για να δούμε τι θα μας φέρει το μέλλον λοιπόν…

Get it on Google Play Download on the App Store