Προβληματική βαφή και σκουριά σε ολοκαίνουργιο Tesla! (+video)

Η Tesla εξελίχθηκε σε «παίκτη» της αυτοκινητοβιομηχανίας από την μια στιγμή στην άλλη. Δεν είναι λίγες οι σκιές και η φημολογία που συνοδεύουν την ραγδαία αυτή ανάπτυξη, με τους περισσότερους επικριτές να αναφέρουν κατασκευαστικά ελαττώματα και προχειρότητα στην παραγωγή των αυτοκινήτων, μαζί με ελλιπείς δοκιμές. Τα περιστατικά με τις εκρήξεις και τα ατυχήματα/δυστυχήματα του Autopilot κινούνται προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης. Η οποία, στην περίπτωση ενός Φιλανδού, είναι δεδομένη.

Δείτε ακόμα: Οι Κινέζοι αποφεύγουν να παρκάρουν δίπλα σε Tesla!

Ο Joni Savolainen, ως γνήσιος Σκανδιναβός, αποφάσισε να προβεί στην αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η επιλογή του ήταν το μικρότερο μοντέλο της Tesla, το Model 3, για το οποίο πλήρωσε κοντά στις 40.000 ευρώ. Το «καλορίζικο» ακούστηκε στις 29 Μάρτη και ο Φιλανδός πίστευε ότι μια περίοδος ευχάριστης συμβίωσης με το Model 3 ξεκινούσε. Δεν χρειάστηκε παραπάνω από μήνα, για να διαπιστώσει πως κάτι τέτοιο δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί.

Στις 29 Απριλίου παρατήρησε έντονα σημάδια στο χρώμα του αυτοκίνητου, που το έκαναν να μοιάζει με λασπωμένο. Και σε κάποια σημεία, είχε ξεφλουδίσει!  Ο Savolainen απευθύνθηκε στο συνεργείο της Tesla, για να ενημερωθεί πως οι ανωτέρω ζημιές δεν καλύπτονται από την εγγύηση. Αλλά τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα.

Αφού κατήγγειλε το περιστατικό στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή της χώρας, είδε σκουριά να εμφανίζεται στα μαρσπιέ του Model 3, ακόμα και σε κάποιους μεντεσέδες των θυρών! Το επίμαχο αυτοκίνητο εξετάστηκε από εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας στην ομοιογένεια, το πάχος και τις ανταχαρακτικές ιδιότητες της βαφής, αποτυγχάνοντας παταγωδώς παντού. Το τελικό πόρισμα αναφέρει κατασκευαστικό ελάττωμα και καθιστά υπεύθυνη την Tesla, όμως η αμερικανική εταιρία αρνείται τις κατηγορίες.

Διαβάστε επίσης: Τα Tesla πλέον θα βρίσκουν πάρκινγκ μόνα τους

Αυτό ήταν μόλις ένα από τα περιστατικά ελαττωματικής φανοποιείας που καταγράφονται, καθώς τα ίδια ακριβώς έχει καταγγείλει ο Roger-Pierre Gravel, ένας κάτοικος Κεμπέκ που είδε το Model 3 να αποσυντίθεται χρωματικά έπειτα από μόλις 5.000 χλμ. To συμπέρασμα της αντίστοιχης Υπηρεσίας του Καναδά, ήταν κοινό με της Φινλανδίας: ελαττωματική βαφή. Τόσο ο Savolainen, όσο και ο Gravel, είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά εναντίον της Tesla, κυρίως λόγω της επιμονής να μην περιλαμβάνει τις επισκευές στην εγγύηση.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=93&v=12sm-3fC_G4

Get it on Google Play Download on the App Store