«Ψήνεται» συνεργασία Subaru-Toyota για το νέο WRX STI

Τον τελευταίο καιρό η Subaru και οι λάτρεις του αυτοκινήτου έχουν μπει σε διαδικασία αποχαιρετισμού για το WRX STI. Πιο πρόσφατο το EJ20 Final Edition, το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στον θρυλικό boxer που ξεκίνησε την κληρονομιά των Legacy και Impreza, ενώ το WRX STI S209 ουσιαστικά ξεπροβοδίζει το σημερινό STI.

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος για δάκρυα. Τουλάχιστον σύμφωνα με φημολογία που αναπτύσσεται στην Ιαπωνία και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το εγχώριο Best Car. Πηγές από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου λοιπόν, υποστηρίζουν πως το επόμενο WRX STI θα προέλθει από συνεργασία της Subaru με την Toyota! Οι δυο εταιρίες μάλιστα φέρεται να εξελίσσουν από κοινού μια νέα πλατφόρμα, στην οποία θα βασιστεί τόσο το νέο STI όσο και ένα τετρακίνητο κουπέ από το Αΐτσι.

Δείτε ακόμα: Τι προκαλεί τον επικό ήχο των Subaru; (+video)

Το τελευταίο σκέλος των φημών μπερδεύει κάπως την κατάσταση, καθώς η Toyota διαθέτει ήδη τη Supra και το GT86. Πιθανή προσθήκη τρίτου κουπέ φαντάζει απίθανη, οπότε μάλλον μιλάμε για τον διάδοχο του GT86. Βέβαια φαντάζει δύσκολο να αλλάξει ο χαρακτήρας και η διάταξη του μοντέλου, από πισωκίνητο σε τετρακίνητο, όμως ουδείς γνωρίζει περισσότερα. Μένουμε στο προκείμενο, ότι δηλαδή υπάρχει στον ορίζοντα ολοκαίνουργιο STI, και συνεχίζουμε με τα ακόμα πιο «πικάντικα».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το επόμενο τέκνο της Subaru Tecnica International θα έχει στενούς δεσμούς με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Και συγκεκριμένα, το πρωταθληματικό Yaris WRC! Ακούγεται έντονα πως εξελίσσεται ένα νέο σύστημα «υπερ-τετρακίνησης», με ενεργά διαφορικά. Τεχνολογία, δηλαδή, που απαντάται στα αγωνιστικά του WRC – εξ ου και η πιθανολογούμενη συγγένεια με το Yaris της Gazzoo Racing.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Toyota Yaris WRC με Subaru Impreza WRC! (+video)

Εμφανισιακά δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση, αλλά κάνουμε το σταυρό μας να μοιάζει στο εντυπωσιακό Viziz Performance STI Concept. Εξάλλου τα τετράθυρα κουπέ κερδίζουν συνεχώς έδαφος, οπότε ένα STI αυτής της μορφής δεν φαντάζει απίθανο. Όπως και να ‘χει, θα πρέπει να περιμένουμε κάποια χρόνια για να το δούμε να υλοποιείται. Μέχρι τότε, ελπίζουμε.

Get it on Google Play Download on the App Store