Επίσκεψη στο κέντρο ανταλλακτικών της Skoda

Με την βοήθεια της τεχνολογίας και μέσω της απεικόνισης 360° η Skoda μας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει στις αποθήκες του Skoda Parts Center (κέντρου ανταλλακτικών) όπου παραδίδει 28.000 παραγγελίες γνήσιων εξαρτημάτων και αξεσουάρ σε περισσότερες από 100 χώρες κάθε μέρα.

Δείτε ακόμα: Το νέο υβριδικό σύστημα του επόμενου VW Golf

Βρίσκεται στην περιοχή Řepov, στην πόλη Mladá Boleslav, όπου οι αποθηκευτικοί χώροι καλύπτουν μια έκταση ισοδύναμη με 13 γήπεδα ποδοσφαίρου. Από το 1992 όπου και ανέλαβε η Skoda την διανομή ανταλλακτικών από την κρατική εταιρία Mototechna το κέντρο εξαρτημάτων έχει μεγαλώσει κατά πολύ σε μέγεθος και από τα αρχικά 34.000 τ.μ., ο χώρος σταδιακά έχει φτάσει στα σημερινά 105.000 τ.μ. κάνοντας τον ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αποθήκευσης του ομίλου Volkswagen στην Ευρώπη.

Το κέντρο ανταλλακτικών αποθηκεύει 140.000 αντικείμενα, από μικρές βίδες μέχρι μεγάλα τμήματα του αμαξώματος. Έτσι οι αποθήκες χειρίζονται πάνω από 13 εκατομμύρια μονάδες διαφόρων μεγεθών, τα οποία στην συνέχεια διανέμονται στους αντιπροσώπους όπως και στους συνεργάτες. Θεωρείται ένα από τα ψηλότερα βιομηχανικά κτήρια στο Mladá Boleslav αφού το ύψος του φτάνει τα 42 μέτρα και βρίσκεται δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Πράγας-Λίμπερτς.

Το κέντρο διανομής του Mladá Boleslav αποθηκεύει και χειρίζεται ανταλλακτικά για τις Skoda, VW, Audi και SEAT, γι ‘αυτό συνεχίζει να αναπτύσσεται. Πιο πρόσφατα, για παράδειγμα, η περιοχή αποθήκευσης επεκτάθηκε φέτος για να συμπεριλάβει μια άλλη δομή 31.000 τ.μ. Ας ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό και να δούμε πώς τα μέρη κάνουν το δρόμο τους μέσα από το κέντρο.

Οι αίθουσες των αποθεμάτων λαμβάνουν καθημερινά παραδόσεις από 1.944 προμηθευτές. Η ημερήσια χωρητικότητα των αποθεμάτων είναι περίπου 200 φορτηγά φορτωμένα με παλέτες γεμάτες υλικό για αποθήκευση. Η αποθήκη χρησιμοποιεί 14 τύπους παλετών  οι οποίες είναι ξύλινες αφού προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή από ότι το πλαστικό η το μέταλλο. Κάθε παλέτα που επιστρέφει στο Κέντρο Εξαρτημάτων Skoda και προορίζεται για την αποθήκη, διέρχεται από αυτόματο έλεγχο διαστάσεων και βάρους 3D. Η ανοχή είναι 16 mm και κάθε παλέτα που παρουσιάζει μεγαλύτερη απόκλιση (ως συνέπεια βλάβης, στρέβλωσης κ.λ.π) απορρίπτεται.

Διαβάστε επίσης: Skoda Karoq Made in Germany

Τέλος, λόγω των πολύ εξελιγμένων και ακριβών διαδικασιών, όλα τα γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ που παραγγέλθηκαν από τους αντιπροσώπους στην Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία έως τις 6 μ.μ. διανέμονται το πρωί της επόμενης ημέρας. Οι αποστολές σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες εκκαθαρίζονται εντός 24 ωρών, άλλες ευρωπαϊκές χώρες εντός 8 ημερών και αποστολές στο εξωτερικό εντός 15 ημερών. Κατά μέσο όρο, 130 φορτηγά φορτωμένα με εξαρτήματα και εξαρτήματα εγκαταλείπουν καθημερινά το κέντρο ανταλλακτικών Skoda. Οι αποστολές μεταφέρονται οδικώς, σιδηροδρομικώς και αεροπορικώς και ο πιο μακρινός προορισμός στον οποίο μεταφέρονται τα ανταλλακτικά/αξεσουάρ Skoda είναι η Νέα Ζηλανδία – 18.135 χιλιόμετρα.

Get it on Google Play Download on the App Store