Ρώσικο θηρίο πάει παντού (+video)

Το Avtoros Shaman είναι ένα αμφίβιο αυτοκίνητο το οποίο εκτός του ότι δεν σταματά πουθενά στην στεριά, ενώ μπορεί να κινηθεί και στο νερό χάρη στα ελαστικά του, τα οποία του χαρίζουν ταχύτητα 2 χλμ./ώρα. Μάλιστα, μπορεί να εφοδιαστεί και με προπέλα και να φτάσει έτσι την ταχύτητά του στα 7 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Honda NSX vs Mercedes-AMG GT R (+video)

Το Shaman είναι 8×8 και έχει 450 χλστ. απόσταση από το έδαφος, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως δύσκολα θα βρεθεί εμπόδιο να το σταματήσει. Μάλιστα διαθέτει οκταδιεύθυνση (ούτε καν τετραδιεύθυνση) και έτσι είναι πιο ευέλικτο από ποτέ.

Από την άλλη στα μειονεκτήματά του… είναι το βάρος του, καθώς ζυγίζει σχεδόν πέντε τόνους (4.800 κιλά), ενώ παίρνει πνοή από έναν 3.0 λτ. πετρελαιοκινητήρα 165 ίππων, ο οποίος είναι της Iveco και προφανώς ζορίζεται με τόσο φορτίο.

Διαβάστε επίσης: Τα ασφαλέστερα νέα μικρά και μικρομεσαία SUV

Όσον αφορά στην τιμή του, αυτή είναι στα 180.000 ευρώ. Νούμερο που πάντως μπορεί να ξεπεράσει εύκολα τις 200.000 ευρώ αφού υπάρχει άφθονος έξτρα εξοπλισμός για να του προσθέσει κανείς. Αρκετά όμως με τα λόγια. Ας δούμε πιο κάτω στο video το ρώσικο θηρίο σε όλο του το μεγαλείο.

Get it on Google Play Download on the App Store