Σχεδόν 700 ίπποι για την υβριδική Porsche Cayenne Τurbo S

Σε «πόλεμο εξοπλισμών» φαίνεται πως επιδίδονται οι premium μάρκες του VW Group, ειδικότερα για την κατηγορία των SUV. Και η Porsche είναι έτοιμη να στρογγυλοκαθίσει στον θρόνο της ισχύος, με την επερχόμενη Cayenne Turbo S E-Hybrid.

Aυτή την στιγμή το ισχυρότερο μέλος του γκρουπ είναι η Lamborghini Urus, των 650 ίππων. Η Bentley Bentayga Speed ακολουθεί μεν με 635, αλλά από πλευράς ταχύτητας επαληθεύει μέχρι κεραίας το όνομα της, ούσα το ταχύτερο SUV στον πλανήτη με 306 χλμ./ώρα – 1 μόλις παραπάνω από την όμορη «Ιταλίδα». Η Cayenne Τurbo μέχρι πρότινος ακολουθούσε από απόσταση, αρκούμενη σε 570 ίππους και 286 χλμ./ώρα τελικής. Και τα τρία μοντέλα έχουν στα μηχανοστάσιά τους τον 4λιτρο twinturbo V8, ο οποίος στέλνει την ισχύ του στους τέσσερις τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και ηλεκτρονικά ελεγχόμενης τετρακίνησης. Επειδή, όμως, η Porsche δεν έχει συνηθίσει να ακολουθεί, ετοιμάζει την έκδοση που θα βάλει τα υπόλοιπα υπερ-SUV της ιταλοαγγλικής ομηγύρεως στην θέση τους.

Δείτε ακόμα: H Porsche Cayenne έγινε Coupe (+video)

Ως βάση θα χρησιμοποιηθεί το υβριδικό σύνολο που τροφοδοτεί την Panamera Turbo S E-Hybrid, αποτελούμενο από 550 ίππους του 4.0 V8 και 140 από ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τα 680 άλογα και τα 850 Nm ροπής, χαρίζοντας στο αμάξωμα των 2.1 τόνων επιτάχυνση 3,4 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και τελική 310 χλμ./ώρα. Δεδομένου ότι η Cayenne είναι ελαφρώς βαρύτερη από την Panamera και έχει χειρότερη αεροδυναμική, δύσκολα ο οδηγός της αντίστοιχης Cayenne Turbo S E-Hybrid θα δει 310 στο κοντέρ. Δεν αποκλείεται να δει 307 όμως, παίρνοντας το στέμμα από την Bentayga. Όπως και να ‘χει, το «θωρηκτό» από την Στουτγκάρδη θα ανακηρυχθεί με κάθε επισημότητα ως το ισχυρότερο SUV όχι μόνο του VW Group, αλλά και του κόσμου!

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζεται να σπείρει πανικό η νέα Porsche 911 Turbo;

Βέβαια μένει να δούμε για πόσο θα ισχύσει αυτό, καθώς οι φήμες θέλουν την Lamborghini ήδη να εργάζεται πάνω στην εξέλιξη της υβριδικής Urus, με τις εκτιμήσεις να θέλουν την ισχύ στους 720-730 ίππους!

Get it on Google Play Download on the App Store