Δες τη Lamborghini Urus να κάνει το 0-100 σε 2,93 δλ! (+video)

Όταν η Lamborghini ανακοίνωνε την εξέλιξη του δεύτερου SUV της ιστορίας της (μην ξεχνάμε την LM002, αλλιώς γνωστή ως «Rambo Lambo») δεν άργησε να ξεσπάσει κύμα αντιδράσεων από τους φανατικούς φίλους της, οι οποίοι την κατηγορούσαν για «ξεπούλημα», «προδοσία αξιών» κλπ. Ό,τι άκουσε κι η Porsche δηλαδή (στο πολύ χειρότερο πάντα), στο άκουσμα της είδησης για την εξέλιξη της Cayenne.

Δείτε ακόμα: Bελτιωμένη Porsche 911 Turbo «τρομάζει» την GT2 RS (+video)

Η Urus, όμως, δεν έχει σκοπό να κάνει το χατήρι σε κανέναν κι έχει βαλθεί να αποδείξει ότι είναι μια Lamborghini με τα όλα της. Είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους video που θα δείχνουν το ιταλικό SUV να τα βάζει με τις μικρότερες «αδερφές» στην πίστα (ήδη υπάρχουν αντίστοιχα πλάνα για κόντρες στην ευθεία). Μέχρι τότε, ας δούμε έναν κινητό ογκόλιθο 2,2 τόνων να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δλ (2,93 για την ακρίβεια)! Σημειωτέον, ο επίσημος χρόνος δηλώνεται στα 3,6 δλ. Κάτι που σημαίνει πως η Urus είναι παραπάνω από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερη στην πραγματικότητα από τους ισχυρισμούς των Ιταλών. Εξίσου εντυπωσιακός είναι ο χρόνος για την κάλυψη των πρώτων 160 χλμ./ώρα, που σταματάει στα 7,5 δλ., ενώ και τα 305 χλμ./ώρα της τελικής είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο για αυτοκίνητο με αεροδυναμική «μαντρότοιχου».

Διαβάστε επίσης: Lamborghini-«δαίμονας» πιάνει 413 χλμ./ώρα σε 800 μέτρα! (+video)

Να θυμήσουμε πως όλα αυτά το «κτήνος» από την Sant’Agata μπορεί να επιτύχει χάρις στον 4λιτρο V8 twinturbo βενζινοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 650 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 850 Nm ροπής από τις 2.250-4.500, με τον κόφτη στις 6.800 σ.α.λ.

Get it on Google Play Download on the App Store