«Εμφύλιος» μεταξύ Lamborghini Urus και Huracan (+video)

Η Urus αυτή τη στιγμή είναι το ταχύτερο SUV όλων των εποχών, με την τελική των 305 χλμ./ώρα που ανακοινώνει η ιταλική εταιρία. Δεν ξέρουμε για πόσο θα κρατήσει τον τίτλο, καθώς οι Άγγλοι με την Lister ισχυρίζονται πως τα καταφέρνουν καλύτερα, αλλά προς το παρόν η θηριώδης Lamborghini κινεί τα νήματα της ταχύτητας στην κατηγορία. Τόσο έντονα, μάλιστα, ώστε προκαλεί και τις «αδελφές» της, απόρροια του θράσους που χαρίζουν 650 ίπποι, 850 Nm ροπής και 3,6 δλ. για το 0-100.

Δείτε ακόμα: Κινέζικη Lamborghini Urus με 15.000€

Η Huracan LP 610-4 είναι επίσης τετρακίνητη και άνω των 600 ίππων, όμως το σημαντικότερο πλεονέκτημά της είναι το πολύ χαμηλότερο βάρος. Τα 1.542 κιλά έναντι των 2.177 της Urus είναι σχεδόν μισή Huracan λιγότερη, κάτι που ισοσκελίζει κάπως το χάσμα στη ροπή μεταξύ των δυο «Ταύρων» (560 Νm το supercar, 850 όπως είπαμε το «κτήνος». Μ’ αυτά και μ’ αυτά, τα νούμερα επιτάχυνσης είναι πανομοιότυπα: 3,4 δλ. για το 0-100 της Huracan, μόλις 2 δέκατα λιγότερα από την τεράστια -όχι απλά μεγάλη- «αδελφή». Οπότε το ερώτημα που γεννάται είναι ένα: ποια κερδίζει σε κόντρα;

Διαβάστε επίσης: H ταχύτερη και πιο ακραία Lamborghini όλων των εποχών!

Χωρίς να θέλουμε να χαλάσουμε την αγωνία για το video, όσο κι αν η διαφορά στο μέγεθος της ροπής είναι χαοτική, τα 635 κιλά που επιβαρύνουν την Urus σε σχέση με την Huracan δεν επιτρέπουν στη γιγαντιαία Lamborghini να αψηφήσει τους κανόνες της Φυσικής (και της κοινής λογικής).

Get it on Google Play Download on the App Store