Σε δημοπρασία η πρώτη Porsche που κατασκευάστηκε!

Η ίδια η Porsche αναφέρει πως το πρώτο της μοντέλο κατασκευάστηκε το 1948, η 356, αλλά τα στοιχεία δείχνουν πως ο Ferdinand Porsche πριν τον Β᾽ Παγκόσμιο είχε κατασκευάσει την Type 64.

Το μοντέλο αυτό το κατασκεύασε ο Ferdinand με σκοπό να τρέξει σε ένα αγώνα Βερολίνο – Ρώμη. Για την ακρίβεια δημιούργησε τρία μοντέλα, αλλά τα δυο καταστράφηκαν τη περίοδο του πολέμου.

Δείτε ακόμη: Παντιλίκια στα χιόνια με την Porsche Taycan (+video)

Το τρίτο κατά σειρά που κατασκευάστηκε ήταν κι αυτό που σώθηκε τελικά και το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως το προσωπικό αυτοκίνητο του Ferdinand Porsche. Αυτή η Type 64 λοιπόν δημοπρατείται μέσω του διάσημου οίκου δημοπρασιών RM Sotherby, τον ερχόμενο Αύγουστο στην Καλιφόρνια. Το αυτοκίνητο έχει μακρά ιστορία, μιας και στα τέλη της δεκαετίας του `40, η Type 64 ήλθε στην κυριότητα του οδηγού αγώνων Otto Mathé, ενώ το 1997, πουλήθηκε στον Τhomas Gruber.

Διαβάστε επίσης: Τεράστιο πρόστιμο στην Porsche!

Η Type 64 απέκτησε και τέταρτο ιδιοκτήτη, ο οποίος αποφάσισε να την πουλήσει και μάλιστα με όλα τα εργοστασιακά ανταλλακτικά της, αλλά και με τα επίσημα έγγραφα που αποκαλύπτουν την ιστορία της. Η τιμή εκκίνησης δημοπρασίας δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν.

Get it on Google Play Download on the App Store