Τεράστιο πρόστιμο στην Porsche!

Η Porsche θα πληρώσει 535 εκατομμύρια ευρώ ως πρόστιμο, στο πλαίσιο του περίφημου Dieselgate και των παραποιημένων εκπομπών ρύπων.

 Η Porsche που ανήκει στο Group VW, είχε δεχτεί τον έλεγχο των εισαγγελικών αρχών λόγω του πολύκροτου σκανδάλου παραποίησης των τιμών ρύπων των diesel κινητήρων των μοντέλων της.

Δείτε ακόμη: H Porsche 911 GT2 RS διαλύει την επίσημη τελική της (+video)

Ο επίλογος της έρευνας γράφτηκε σήμερα, με την αποδοχή του προστίμου που της επιβλήθηκε και το οποίο καλύπτει τις πωλήσεις αυτοκινήτων από το 2009 και ειδικότερα οχημάτων με κινητήρες V6 και V8 από την Audi, η οποία κι αυτή ανήκει στον όμιλο VW. Σύμφωνα με το πόρισμα και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως η εταιρεία δεν αναπτύσσει η ίδια τους πετρελαιοκινητήρες της, τα στελέχη της αποδείχθηκαν ανεπαρκή, μιας και δεν κατάφεραν να ελέγξουν τι συμβαίνει με τους κινητήρες της μάρκας τους και αυτός ήταν ο λόγος για την έναρξη της έρευνας, όπως δήλωσε η Porsche.

Διαβάστε επίσης: Υβριδικές & ηλεκτρικές οι επόμενες Porsche Boxster & Cayman!

Με την συγκεκριμένη αποδοχή του προστίμου, η VW ολοκληρώνει τις συμφωνίες με τις εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας για το σκάνδαλο Dieselgate. Πέρυσι είχε καταλήξει σε συμφωνία με τις αρχές για πρόστιμο ενός δισ. ευρώ, ενώ ακολούθησε η Audi, καταβάλλοντας 800 εκατ. ευρώ στην εισαγγελία του Μονάχου. Όπως άλλωστε δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της VW η ζημιά από τo Dieselgate έχει αγγίξει τα 30 δισ. ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store