Υβριδικές & ηλεκτρικές οι επόμενες Porsche Boxster & Cayman!

Όπως έχουμε γράψει άπειρες φορές ο εξηλεκτρισμός στον τομέα της αυτοκίνησης είναι δεδομένος, όπου οι περισσότερες εταιρείες αναμένεται να προσφέρουν τα μοντέλα τους υβριδικά κι εν συνεχεία αμιγώς ηλεκτρικά στο πέρασμα των ετών!

Όπως η Porsche, κάτι που επιβεβαίωσε κι ο πρόεδρος της εταιρείας Oliver Blume, ο οποίος τόνισε ότι η εταιρεία ετοιμάζει ήδη τις πλήρως ηλεκτρικές, αλλά και υβριδικές 718 Boxster και 718 Cayman.

Δείτε ακόμη: Σχεδόν 700 ίπποι για την υβριδική Porsche Cayenne Τurbo S

Η Porsche αναφέρει πως έχει ήδη κατασκευάσει ηλεκτρικά πρωτότυπα της 718, ενώ σε ότι αφορά την υβριδική έκδοση είναι σε φάση έρευνας κι εξέλιξης. Μάλιστα ο Blume ανέφερε ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα θα κάνουν χρήση της πλατφόρμας PPE ελαφρώς πιο κοντή βέβαια, η οποία είναι όμοια με αυτή που χρησιμοποιούν οι Taycan και Taycan Sports. Όσο για τις mild-hybrid και plug-in hybrid εκδόσεις, αυτές θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία εξηλεκτρισμού που εξελίσσεται ήδη για την ανανεωμένη 911.

Διαβάστε επίσης: H Porsche Cayenne έγινε Coupe (+video)

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, την νέα γενιά των 718 Boxster και 718 Cayman, την αναμένουμε εντός του 2022, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το ενδεχόμενο αν τα ηλεκτρικά μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά παράλληλα με υβριδικές εκδόσεις των σημερινών γενιών τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Blume, για έως τρία χρόνια θα κυκλοφορούν και τα δύο. Έπειτα η Porsche θα αποφασίσει αν θα δημιουργήσουν κινητήρες εσωτερικής καύσης σύμφωνα με τα πρότυπα Euro 7, ή θα συνεχίσουν πλήρως ηλεκτρικά.

Αν μη τι άλλο το μέλλον αναμένεται ενδιαφέρον!

Get it on Google Play Download on the App Store