Σε δημοπρασία μοναδική Mercedes E320 pickup!

Η αγάπη των Αμερικανών για τα pickup οχήματα είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το Ford F-150, το οποίο είναι το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο στις Η.Π.Α. εδώ και δεκαετίες. Παρόλα αυτά, η Mercedes δεν έχει λανσάρει στην τεράστια αυτή αγορά ένα pickup, καθώς η X-Class δεν πωλούνταν εκεί.

Δείτε ακόμη: Mercedes 190 μετατράπηκε σε meeting room!

Ωστόσο, κάποιος, πριν από πολλά χρόνια ήθελε οπωσδήποτε μια Mercedes με καρότσα και τελικά την απέκτησε. Η εικονιζόμενη Mercedes E320 του 2000 βγήκε από το εργοστάσιο με στέισον βάγκον αμάξωμα και τελικά κατέληξε pickup.

Σύμφωνα με την Barret-Jackson που θα βγάλει σε δημοπρασία το μοναδικό αυτό pickup, είχε παραγγελθεί από ντίλερ στην Ατλάντα των Η.Π.Α., όμως πριν παραδοθεί μετατράπηκε σε pickup. Παρά τα 19 χρόνια που μετράει, δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ, αφού έχει διανύσει μόλις 34.000 χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμη: Πιο περιπετειώδης η νέα Mercedes GLA

Κάτω από το μακρύ καπό της μεγάλης Mercedes φιλοξενείται ο εργοστασιακός V6 κινητήρας των 3.2 λτ., συνδυασμένος με αυτόματο κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Το μηχανικό αυτό σύνολο είχε ισχύ 224 ίππων και 315 Nm ροπής, ενώ επιτάχυνε το εργοστασιακό σεντάν αμάξωμα στα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα.

Για τη μετατροπή σε pickup εκτός του ότι έγιναν αλλαγές στο θάλαμο των επιβατών για να διαχωριστεί και να κατασκευαστεί η καρότσα, χρειάστηκε να επιμηκυνθεί το αμάξωμα κατά 737 χιλιοστά. Επιπλέον, στο χώρο φόρτωσης προστέθηκε επένδυση, ανοξείδωτες μπάρες, φωτισμός LED και γάντζοι.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Mercedes-Benz X 250 d 4MATIC TheRock Edition

Στο τετραθέσιο εσωτερικό οι επιβάτες απολαμβάνουν όλες τις ανέσεις, ενώ οι επενδύσεις από δέρμα και ξύλο εντείνουν το αίσθημα της πολυτέλειας. Τώρα για το πόσα λεφτά θα πουληθεί είναι άγνωστό. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως όποιος αγοράσει τη μοναδική αυτή Mercedes θα τραβάει τα βλέμματα όπου και να βρεθεί, ενώ σε χωράφι μάλλον ποτέ δεν θα πατήσει τις ρόδες της.

Get it on Google Play Download on the App Store